StoryEditorOCM
OstaloSVEČANOST ZAJEDNICE ŠPORTOVA OPĆINE KONAVLE

LAUREATI 2018. GODINE Božo Lasić čestitao najboljima, te najavio: 'Gradimo 2019. boćarsku dvoranu u Dubravci, te pripremamo sve kako bi 2020. počeli gradnju bazena u Čilipima!'

22. prosinca 2018. - 17:01
Okupili su se u Zavičajnom muzeju Konavala u Čilipima, te u prekrasnom ambijentu nagradili najuspješnije, a najuspješniji su sportaši Općine Konavle u 2018. u izboru Zajednice športova Općine Konavle judašica Petra Đurković i triatlonac Jakša Diklić.

Đurković, članica Judo kluba Konavle Cavtat, bila je brončana na državnom mlađe kadetskom prvenstvu. Uz to je osvojila ukupno petnaest medalja na turnirima od čega šest zlatnih, dok je Diklić ostvario nekoliko pobjeda na međunarodnim natjecanjima.

Nagradu za najuspješniju momčad/ekipu dobila je Nogometna akademija Konavle, prvaci Županije u kategoriji igrača do 12 godina. Nagradu za trenera godine dobio je Frane Lojić, trener najbolje momčadi, koja je i na kraju jesenskog dijela nove sezone vodeća, a ujedno je i jesenski prvak s Croatijom iz Gabrila u Prvoj županijskoj seniorskoj ligi. Nagrada za najbolju trenericu finula je u ruke Matijane Staničić, trenerice škole plivanja pri Vaterpolskom klubu Cavtat.

Zajednica športa Općine Konavle dodijelila je i tri nagrade 'Volonter godine', a dobili su ih Luko Hendić, Miho Miljak i Ivo Bobić. Hendić je više od 30 godina u boćanju, još kao igrač, poslije i kao voditelj, te sudac (danas nacionalnog ranga). Od 2002. tajnik je Boćarskog saveza Dubrovačko-neretvanske županije. Danas je član Izvršnog odbora Hrvatskog boćarskog saveza, a osim u boćanju aktivan je i u Nogometnom klubu Sokol i Streljačkom društvu Konavle. U oba kluba/društva obnaša dužnost tajnika. Miljak je nakon 18 godina igranja nogometa u Slavenu, te jednu godinu u Sokolu, 'katica za sve' Nogometnog kluba Slaven. Obnaša dužnost oružara, brine se oko terena, prostorija, te opreme. Bobić je bivši plivač i vaterpolist. Bio je prvak bivše države 1958. na 100 slobodno. Poslije je igrao vaterpolo u Cavtatu i Jugu. Od 1971. godine je neizostavan u vodstvu Vaterpolskog kluba Cavtat u kojem je bio trener, predsjednik, sponzor. Proglašen je počasnim članom cavtatskog vaterpolskog kluba.

Nagrađenima je čestitao načelnik Općine Konavle Božo Lasić. Obećao kako će Općina, ako Jakša Diklić ostvari svoj cilj te se plasira na Svjetsko prvenstvo, koje se održava na Havajima, snositi troškove njegovog putovanja. Najavio je kako Općina ima za cilj iduće godine riješiti sve papire kako bi se 2020. počelo s izgradnjom bazena u Čilipima, te kako će se 2019. u Dubravci početi graditi i nada se do kraja godine izgraditi Boćarska dvorana.

Nagrade su uručili Đino Kralj, predsjednik Zajednice športova Općine Konavle, te dva dopredsjednika, Luko Šubašić i Pero Kapetanić. Zatim Ivo Radonić, donačelnik Općine Konavle. Zasvirala je i zapjevala Klapa Čilipi, a program je vodio Ivica Puljić.

Na svečanosti Zajednice športova Općine Konavle istaknuto je kako se oko 450 djece bavi sportom, a s njima radi 20-ak trenera, te brojni volonteri.

- Hvala Općini Konavle. Suradnja je izvrsna. Hvala i svim sponzorima, koji pomažu bilo koji klub i sportaše, te hvala roditeljima sportaša. Bez svih njih, njihove pomoći, teško bi mogli ostvariti ciljeve, a oni su da se još više mladih bavi sportom, te da se poboljšaju uvjeti za njihov rad - naglasili su čelni ljudi Zajednice športova Općine Konavle.
Neka bude jednog dana i muzej sporta Općine Konavle
Ravnateljica Muzeji i galerije Konavala Antonia Rusković Radonić, koja je kao domaćin svima zaželjela dobrodošlicu u Zavičajni muzej Konavala, dobila je na kraju svečanosti Zajednice športa Općine Konavle poklon za, kako se čulo, jednog dana Muzej sporta Općine Konavle. Regalali su joj u drvenoj koljevci vaterpolske lopte (aludirajući kako su Konavle koljevka vaterpola).

Uistinu, Općina Konavle se može pohvaliti s brojnim sportskim uspjesima, a vaterpolisti su ostvarili najveće. S reprezentacijom bivše države te s Lijepom našom bili su između ostalog olimpijski pobjednici, svjetski i europski prvaci.

24. travanj 2024 16:14