Sport Ostalo

PLIVAČKI KLUB JUG

PRVI DAN DRŽAVNOG PRVENSTVA Šest Jugovih medalja, Šurković, koji ih je sam donio četiri, državni prvak na 100 mješovito!

PLIVAČKI KLUB JUG
Mario Šurković je mlađe juniorski prvak Hrvatske! Jugova najveća uzdanica slavila je u disciplini 100 metara mješovito, a u istoj disciplini osvojio je bronce u juniorskoj i mlađe seniorskoj konkurenciji. Prvog dana Zimskog Prvenstva Hrvatske za dobne skupine seniora, mlađih seniora, juniora i mlađih juniora, koje se održava u Rijeci, Šurković je sam osvojio četiri medalje - četvrta je bronca u disciplini 50 slobodno, koju je isplivao u svojoj, mlađe juniorskoj konkurenciji - a doprinio je osvajanju preostale dvije Jugove medalje, koje su srebrnog sjaja. Njih su isplivale Jugove muške mlađe juniorske štafete, i to štafeta 4 puta 50 slobodno u kojoj su uz Šurkoviča nastupili Michel Brassard, Noa Miletić i Đivo Damić, te štafeta 4 puta 200 slobodno u kojoj su uz najuspješnijeg Jugaša još bili Michel Brassard, Marko Baletin i Đivo Damić.

Ženske mlađe juniorske štafete 4 puta 50 slobodno (Karmen Fabris, Katarina Nenadić, Antonia Šurković, Antonia Ljuban) i 4 puta 200 slobodno (Katarina Matović, Antonia Ljuban, Tonka Bušković, Katarina Nenadić) zauzele su peto mjesto.

- Osim šest medalja, jedne zlatne, dvije srebrne i tri brončane, prvog dana prvenstva imali smo nekoliko finala. Michel Brassard je bio četvrti u disciplini 400 slobodno u mlađe juniorskoj konkurenciji, Adriana Marinović sedma u disciplini 200 leptir u juniorskoj, te Ana Lučić dvanaesta u disciplini 400 slobodno u juniorskoj konkurenciji - istaknuo je Frane Ćirak, šef struke Plivačkog kluba Jug.

Zimsko Prvenstvo Hrvatske za dobne skupine seniora, mlađih seniora, juniora i mlađih juniora završava u Rijeci u nedjelju, 23. prosinca. Plivački klub Jug nastupa s ukupno 15 natjecatelja. Uz Ćirka je na prvenstvu od trenera Juga još i Andrej Drobac.
Naslovnica Ostalo

Najčitanije

TUGA JE PREVELIKA Andro Zarač (2000.-2019.)

TUGA JE PREVELIKA Andro Zarač (2000.-2019.)
Osmijeh je zamijenila tuga. Napustio nas je noćas, nešto iza ponoći, Andro Zarač, dijete grada, rođen 6. siječnj...
TUGA JE PREVELIKA Andro Zarač (2000.-2019.)

Najnovije