StoryEditorOCM
OstaloPLIVAČKI KLUB JUG

PRVI DAN DRŽAVNOG PRVENSTVA Šest Jugovih medalja, Šurković, koji ih je sam donio četiri, državni prvak na 100 mješovito!

22. prosinca 2018. - 01:27
Mario Šurković je mlađe juniorski prvak Hrvatske! Jugova najveća uzdanica slavila je u disciplini 100 metara mješovito, a u istoj disciplini osvojio je bronce u juniorskoj i mlađe seniorskoj konkurenciji. Prvog dana Zimskog Prvenstva Hrvatske za dobne skupine seniora, mlađih seniora, juniora i mlađih juniora, koje se održava u Rijeci, Šurković je sam osvojio četiri medalje - četvrta je bronca u disciplini 50 slobodno, koju je isplivao u svojoj, mlađe juniorskoj konkurenciji - a doprinio je osvajanju preostale dvije Jugove medalje, koje su srebrnog sjaja. Njih su isplivale Jugove muške mlađe juniorske štafete, i to štafeta 4 puta 50 slobodno u kojoj su uz Šurkoviča nastupili Michel Brassard, Noa Miletić i Đivo Damić, te štafeta 4 puta 200 slobodno u kojoj su uz najuspješnijeg Jugaša još bili Michel Brassard, Marko Baletin i Đivo Damić.

Ženske mlađe juniorske štafete 4 puta 50 slobodno (Karmen Fabris, Katarina Nenadić, Antonia Šurković, Antonia Ljuban) i 4 puta 200 slobodno (Katarina Matović, Antonia Ljuban, Tonka Bušković, Katarina Nenadić) zauzele su peto mjesto.

- Osim šest medalja, jedne zlatne, dvije srebrne i tri brončane, prvog dana prvenstva imali smo nekoliko finala. Michel Brassard je bio četvrti u disciplini 400 slobodno u mlađe juniorskoj konkurenciji, Adriana Marinović sedma u disciplini 200 leptir u juniorskoj, te Ana Lučić dvanaesta u disciplini 400 slobodno u juniorskoj konkurenciji - istaknuo je Frane Ćirak, šef struke Plivačkog kluba Jug.

Zimsko Prvenstvo Hrvatske za dobne skupine seniora, mlađih seniora, juniora i mlađih juniora završava u Rijeci u nedjelju, 23. prosinca. Plivački klub Jug nastupa s ukupno 15 natjecatelja. Uz Ćirka je na prvenstvu od trenera Juga još i Andrej Drobac.
25. travanj 2024 19:10