StoryEditorOCM
OstaloPRVA HRVATSKA MALONOGOMETNA LIGA: SQUARE - CRNICA 3:3

SQUARE BEZ POBJEDE U DERBIJU Tri dao, tri primio, nije uspio ostvariti treću pobjedu u nizu, te je na kraju jeseni treći

14. prosinca 2018. - 23:48
Square nije uspio zaustaviti niz Crnice, koja sad deset kola ne zna za poraz, a niti nastaviti svoj niz - treća pobjeda zaredom. U prvom dijelu sezone tako je osvojio 20 od 33 moguća boda. Ostao je na šest pobjeda. Ovo mu je drugi remi. Ima tri poraza, koja je nanizao nakon statnih pet kola u kojima je osvojio 13 od 15 bodova.

Najbolji igrač derbija 11. kola? Za jedne Alen Turuk, vratar Squarea, koji je zaustavio brojne udarce gostiju, a za druge Josip Vukičević, koji je postigao sva tri pogotka za Crnicu. Šibenski sastav je izgubio u prvom dijelu sezone samo na startu u Makarskoj od branitelja naslova, Novo vrijeme Apfel, i to s 5:4. U gostima potom tri pobjede i dva remija (Futsal Dinamo i sad Square), a kod kuće pobjeda i četiri remija. Crnica je jesen zaključila s 18 bodova.

Derbi 11. kola odigran pred televizijskim kamerama bio je itekako zanimljiv. Prvo poluvrijeme: Niko Škugor je imao prvu veliku priliku za goste, a nakon škarica na drugoj strani Stjepana Reza, Saša Subotić iz blizine nije zatresao mrežu domaćina. Prije i poslije toga pokušavao je iz daljine Brazilac Pele, međutim, nije uspio. U 7. minuti volej Mara Đuraša, zatim je prekratak bio Adriano Darrer nakon sjajnog proigravanja Blaga Gašpara. U 9. minuti Rezo nije uspio kazniti pogrešku Antonia Perića, koji je potom bio u prilici za pogodak. Pele je zatim preko cijelog terena pronašao Reza, ali brani Robert Mišković, vratar Crnice. U 12. minuti Josip Vukičević je sam pred golom domaćina - istaknuo se Alen Turuk, koji nedugo nakon toga upisuje novu veliku obranu. U 16. minuti odlična akcija domaćina – Gašpar iskosa nije uspio. Mišković nakon toga zaustavlja pokušaj Mara Đuraša. Crnica je povela u 17. minuti. Pobjegla je u kontru, koju je na radost gostiju uspješno zaključio Vukičević. U 19. minuti Pele je napokon uspio na oduševljenje domaćih navijača (1:1). Samo 16 sekundi poslije nova prilika za domaćina, ali Đurašev udarac iskosa nije išao u okvir gola. Minutu poslije ovacije za Harona Džankovića. Oduzeo je loptu na svojoj polovici, sjurio se prema golu gostiju, te provukao loptu ispod Miškovića, koji mu je krenuo u susret. U preostalih 40-ak sekundi Square je bio tako blizu novom pogotku: prvo je pokušao Đuraš, zatim Pele i na kraju Cvjetković sa zvukom sirene.

Nastavak utakmice: Đuraš je u prilici za Square, zatim Marinko Šamija za Crnicu, pa opet Đuraš. U 24. minuti Gašpar je tukao tri puta u nizu. Potom sjajan pogodak Vukičevića za 2:2. Primio je loptu na strani, okret i pogodak. Nedugo nakon toga opet Vukičević, ali sad je sjajan Turuk. U 28. minuti Pele je asistent, a Đuraš strijelac za novu radost domaćina. U 29. minuti Dragan Vuković tuče, a Turuk brani. U istoj minuti prilika za Square: Cvjetković je pokušao iskosa, lopta nije pogodila cilj, pokušao je Konsuo stići loptu, ali nije uspio. Subotić potom, ali opet Turuk. U 31. minuti crveni karton za Harona Džankovića, koji je 'bjegunca' zaustavio prekršajem s leđa. Je li to baš bio prekršaj za crveni karton? Domaći se nisu mirili s odlukom suca Ivana Mujana. Potom Turuk zaustavlja slobodan udarac Šamije, a nakon toga upisuje novu obranu. S igračem manje zaprijetio je na isteku 32. minute Konsuo. Potom se zatresla stativa gola domaćina. U 33. minuti Tonći Ljubić je sam pred golom domaćih, ali sjajan je Turuk. Potegao je nakon toga - u trenutku kad je isticala kazna Squareu - Subotić, ali nije pogodio. U 38. minuti gosti su izvukli vratara iz igre, te odmah stigli do izjednačenja. Opet Vukičević. Zatim je Square povukao Turuka iz igre. Prvo je pokušao Cvjetković, a potom Pele. Daleko veća prilika bila je prilika Brazilca, koji nije sa 7 metara, po sredini, pogodio okvir gola.

Novo vrijeme Apfel je jesenski prvak. Makarani su to osigurali prije zadjeg kola, a u zadnjem kolu su sa čak 7:0 dobilli u gostima Brod 035, te imaju 28 bodova, osam više od trećeg Squarea, a deset više od Crnice... Vrgorac je dobio kod kuće Osijek Kelme s 8:3, te je preskočio Square i zauzeo drugo mjesto na kraju prvog dijela s 21 bodom. Futsal Dinamo je odigrao 1:1 u Splitu s Universitasom te je četvrti s 19 bodova.
Square – Crnica 3:3
DUBROVNIK Sportska dvorana u Gospinom polju. Gledatelja 350. Suci: Vedran Babić i Ivan Mujan, treći sudac: Josip Knezović (svi iz Splita). Delegat: Luka Klaić (Gruda).
Strijelci: 0:1 Vukičević (17), 1:1 Dos Santos (19), 2:1 Džanković (20), 2:2 Vukičević (26), 3:2 Đuraš (28), 3:3 Vukičević (38)
Crveni karton: Haron Džanković (32/Square)
SQUARE: Zoran Primić, Alen Turuk, Leonardo Dos Santos (1), Haron Džanković (1), Hrvoje Cvjetković, Stjepan Rezo, Marko Kuraja, Andro Zarač, Adriano Darrer, Antonio Konsuo, Josip Nebergoj, Blago Gašpar, Maro Đuraš (1). Trener: Antun Bačić.
CRNICA: Filip Radaj, Robert Mišković, Marko Marčić, Josip Vukičević (3), Niko Škugor, Saša Subotić, Alen Protega, Dragan Vuković, Tonći Ljubić, Marinko Šamija, Antonio Perić. Trener: Mladen Perica.

POREDAK
1. Novo vrijeme Apfel 28 bodova, 2. Vrgorac 21 bod, 3. Square 20 bodova, 4. Futsal Dinamo 19 bodova, 5. Crnica 18 bodova, 6. Uspinjača Gimka (utakmica manje) 16 bodova, 7. Universitas 16 bodova...

Nastavak prvenstva je 18. siječnja. Square je gost Vrgorca.

25. travanj 2024 08:30