StoryEditorOCM
OstaloPRVA HRVATSKA MALONOGOMETNA LIGA, 9. KOLO: SQUARE - SPLIT (19 SATI)

SPLIT U GOSPINOM POLJU Učenik kontra učitelja, Square tricom želi do trećeg mjesta!

3. prosinca 2018. - 15:23
Tri poraza u nizu, te činjenica da još nisu odigrali utakmicu 9. kola, i ode Square s diobe prvog na sedmo mjesto. Prvi korak povratka prema gore, i to do pozicije broj tri donosi trica protiv Splita. Posljednja utakmica 9. kola igra se u Gospinom polju s početkom u 19 sati. Prvenstvo Balkana u karateu je razlog zbog čega se kolo nije otvorilo ogledom u dubrovačkoj sportskoj dvorani u petak navečer, već se zatvara četiri dana poslije.

Novo vrijeme Apfel, s kojim je Square dijelio uoči 6. kola i ogleda u Makarskoj prvo mjesto s po četiri pobjede i jednim remijem, osvojilo je u zadnja četiri kola devet bodova (tri pobjede, prvo je dobio Squarea, potom Jesenje i sad Alumnus, te poraz u Vrgorcu), te branitelj naslova gleda s vrha s 22 boda. Vrgorac je drugi s 18 bodova, i tu će ostati. Square napada večeras treću Crnicu, koja ima 16 bodova, te ako dobije Splita evo i njega na učinku od 16 bodova, a izgurat će šibenski sastav s trećeg mjesta jer ima bolju pogodak razliku. Trenutno su ispred dubrovačkih 'crveno plavih' još Uspinjača Gimka, Futsal Dinamo i AFC Universitas, koji imaju po 15 bodova.

Naravno, to je plan Squarea za večerašnji ogled, ali ima i Split svoju računicu, a ona glasi: sva tri boda u Gospinom polju za skok s desetog na osmo mjesto. Split nije dobro počeo sezonu. Mijenjao je trenera. Alen Delpont je bivši, a sad na njegovom mjestu na klupi sjedi Marinko Mavrović, bivši trener Sqarea, jedan od dvojice pomoćnika u reprezentaciji Mata Stankovića. U svom debiju, prošlo kolo, Mavrović je odveo Split do 3:1 pobjede kod kuće protiv Osijek Kelmea, kojeg vodi drugi Stankovićev pomoćnik u reprezentaciji – Marin Smoje.

Večeras iskusni Mavrović protiv sebe ima najmlađeg prvoligaškog trenera Antuna Bačića. Mavrović je bio trener Bačiću u Squareu, a baš ga je on predložio poslije za trenera mlađih uzrasta Squarea. Mavrović je Gospino polje napustio pred sam kraj sezone 2016./17., koju je priveo kraju Mato Cvjetković. Nakon završetka te sezone Bačić je s klupe mlađih uzrasta preselio na klupu prve momčadi. Ovo mu je druga sezona na klupi Squarea.

Ogled Squarea i Splita, najtrofejnijeg hrvatskog kluba, počinje ovog ponedjeljka u Gospinom polju u 19 sati. 
25. travanj 2024 14:34