StoryEditorOCM
OstaloPRVA HRVATSKA MALONOGOMETNA LIGA, 7. KOLO: SQUARE - FUTSAL DINAMO

VELIKA UTAKMICA U GOSPINOM POLJU Može li nakon više od dvije i pol godine pasti Dinamo?

16. studenog 2018. - 01:41
Jedno je sigurno, večeras će u Gospinom poju biti najviše gledatelja ove sezone. Stiže Futsal Dinamo. Prva je to velika domaća utakmica probuđenog Squarea ove sezone, koji je, istina, doživio prošlo kolo prvi poraz. Izgubio je u Makarskoj od prvaka i sudionika Lige prvaka, Novo vrijeme Apfel, sa 6:4, ali je i dalje visoko. Drugi je.

- Unatoč porazu dočekujemo Dinamo u pozitivnom ozračju – istaknuo je Antun Bačić, najmlađi prvoligaški trener. Debi na klupi prve momčadi imao je prošle sezone u kojoj je odveo Squarea do doigravanja, te uspio izboriti majstoricu u četvrtfinalu protiv kasnijeg prvaka. Ove sezone je Square ojačao sastav. Procijenili su u Gospinom polju kako više nema nedodirljivih, kako bi se moglo upustiti u borbu za trofeje, a što se zadnjih desetak sezona nije moglo pored Nacionala i(li) Split Tommyja.

Bačić je u svojoj prvoj sezoni izgubio od Futsal Dinama u Zagrebu, a u Gospinom polju je imao vodstvo 4:1, ali se na kraj morao zadovoljiti samo jednim bodom (4:4).

- I tih 4:4 je za sve nas u Squareu bilo poput teškog poraza s obzirom na vodstvo od tri pogotka razlike – prisjetio se Bačić.

Prošle sezone Futsal Dinamo je skupio u ligaškom dijelu gotovo dva puta više bodova od Squarea (Futsal Dinamo drugi s 56 bodova, a Square šesti s 29 bodova). U polufinalu su zagrebački 'plavi' doživjeli sudbinu Squaea u četvrtfinalu, izgubili su majstoricu od Novo vrijeme Apfel, ali za razliku od dubrovačkog sastava, bili su domaćini treće odlučujuće utakmice. Ove sezone, nakon šest kola, Square ima 4 boda više od Futsal Dinama.

- Rezultatski su slabije počeli sezonu, ali jedini njihov kiks je po meni remi s Crnicom. U ostalim susretima u kojima nisu pobijedili stoji činjenica kako su imali više udaraca prema golu od suparnika. To što mi imamo četiri boda više ne znači kako smo bolji od njih. Naravno, u Gospinom polju protiv nas nije nitko favorit, pa tako ni Dinamo – naglasio je Bačić. Hvali suparnika. Kaže kako ima odličnog trenera (Mićo Martić) te nekoliko odličnih mladih igrača.

- Čekol energijom, trkom, te kvalitetom iskače. Moderan igrač. Ne čudi što je na popisu reprezentativaca. Koliko Futsal Dinamo ta njegova mladost, nedostatak iskustva tih mladih igrača, može biti minus, toliko je to za njihove suparnike opasnost jer su to igrači koji se žele dokazati, a imaju kvalitetu. Naravno, ne smijemo zaboraviti Grcića, zatim Matoševića… Što se nas tiče, stigle su nam najteže utakmice, jučer Novo vrijeme Apfel, danas Futsal Dinamo, sutra Uspinjača, Split…, a upali smo u probleme s ozljedama i kartonima (Ante Daničić i Josip Nebergoj nemaju pravo nastupa). Međutim, ne žalimo se. Kako je nama, tako i drugima. U sastavu u kojem igramo imamo što pokazat, te dokazat kako nismo slučajno visoko. Dodatni motiv je kvalitetan suparnik. Gorimo od želje prekinuti niz bez pobjede protiv Futsal Dinama u prvenstvu – jasan je Bačić, a taj negativan niz traje dvije pune sezone i ukupno šest utakmica.

Naime, u sezoni 2016./17. Futsal Dinamo je dobio sve četiri prvenstvene utakmice prrotiv 'crveno plavih' (dvije u ligaškom dijelu, te dvije u prvom krugu doigravanja). Zadnji uspjeh Square je protiv Futsal Dinama ostvario u 18. kolu sezone 2015./16. kada je u Gospinom polju pobijedio s 8:4. Bilo je to 3. travnja 2016. godine, prije više od dvije i pol godine!

Prvi od ukupno dva derbija 7. kola Prve hrvatske malonogometne lige (Square – Futsal Dinamo) počinje u Gospinom polju u 19 sati.
Gospino polje u 19 sati
POREDAK
1. Novo vrijeme Apfel 16 bodova (+16), 2. Square 13 bodova (+11), 3. Vrgorac 11 bodova (+15), 4. Uspinjača Gimka 10. bodova (+5), 5. Universitas 10 bodova (+2), 6. Futsal Dinamo 9 bodova (+3), 7. Crnica 9 bodova (+2), 8. Alumnus Sesvete 8 bodova (-2), 9. Split 4 boda (-10), 10. Brod 035 4 boda (-14), 11. Osijek Kelme 3 boda (-14), 12. Jesenje 2 boda (-14).

RASPORED 7. kolo
Petak, 16. studenog, Dubrovnik
: Square - Futsal Dinamo (Gospino polje/19 sati), Split: Split - Crnica, Osijek: Osijek Kelme - Uspinjača Gimka, Krapina: Jesenje - Brod 035, subota, 17. studenog, Sesvete: Alumnus - Universitas, srijeda, 21. studenog, Vrgorac: Vrgorac - Novo vrijeme Apfel. 

25. travanj 2024 02:39