StoryEditorOCM
OstaloBOĆANJE

PRVA LIGA Metković pao na 'gumama', Gašpar dobio prvu disciplinu u svom prvoligaškom debiju

15. studenog 2018. - 22:30
Porazom je Metković počeo svoju povratničku sezonu u najvećem rangu. Nakon što je ogled kod kuće protiv Sokola odgođen, igrat će se u prosincu, gostovali su kod Istre Poreč, koja je bila bolja s 15:11.

Nakon prvih igara utakmice u Poreču bilo je izjednačeno: Luka Gašpar, dvostruki svjetski juniorski doprvak, dobio je prvu discipline u svom debiju u prvoligaškom društvu i prvoj utakmici za Metković. S 11:8 bio je bolji od Ivana Lukšića u disciplini pojedinac klasično. Slavio je i metkovski par (Markica Dodig i Jure Krstičević). Na ‘gumama’ je domaćin stekao prednost. Tu je bio uspješniji sa 7:3 (Mile Vidović je donio dva boda u preciznom izbijanju, a Mate Ćorluka bod u brzinskom izbijanju) te je uoči zadnje četiri discipline vodio s 11:7.

U zadnjem krugu opet 4:4. Sad su po dva boda za Metković osvojili Markica Dodig u disciplini pojedinac klasično, te par krug Mile Vidović i Jure Krstičević. Luka Gašpar je bio blizu u disciplini bližanje i izbijanje u krug protiv Nenada Tadića osvojiti dva boda s kojima bi Metković izborio remi. Nije uspio. Poražen je s 27:23, te je domaćin zahvaljujući i uvjerljivom uspjehu trojke, upisao drugu pobjedu. Tadić je na ovogodišnjem državnom seniorskom prvenstvu osvojio broncu baš u disciplini bližanje i izbijanje u krug.

Prvi domaći ispit i prliku za prve bodove Metković ima u subotu, 17. studenoga, kada mu u goste stiže Biston Brela (15 sati).
SEMAFOR
Rezultati 2. kola: Pula – Sokol 20:6, Istra Poreč – Metković 15:11, Biston Brela – Vargon 18:8, Lovran – Zrinjevac 5:21, Gorčina – Pazin 12:14.

POREDAK
1. Pula 6 bodova, 2. Zrinjevac 6 bodova, 3. Pazin 6 bodova, 4. Istra Poreč 6 bodova, 5. Biston Brela 3 boda, 6. Metković (utakmica manje) bez boda, 7. Gorčina bez boda, 8. Vargon bez boda, 9. Sokol (utakmica manje) bez boda, 10. Lovran bez boda.

Raspored 3. kola: Pazin – Pula, Zrinjevac – Gorčina, Vargon – Lovran, Metković – Biston Brela, Sokol – Istra Poreč.

25. travanj 2024 19:37