StoryEditorOCM
OstaloMALI NOGOMET

ŠPANJOLSKA ElPozo Murcia ne računa više na Marinovića!?

15. studenog 2018. - 17:44
ElPozo Murcia ne računa više na hrvatskog reprezentativca, 28-godišnjeg Daria Marinovića. U priopćenju španjolskog kluba stoji samo kako će Marinović trenirati ubuduće s drugom momčadi, kako se čeka dogovor o sporazumnom raskidu ugovora, koji isječe u ljeto iduće godine. Zbog čega trener Diego Giustozzi ne računa više na Marinovića, odgovor na to pitanje španjolski klub nije dao. Ni Marinović se još nije oglasio. 

Dario je posljednji nastup za ElPozo Murciju imao 4. studenog protiv poslijednjeplasirane Naturpellet Segovie, koja je iznenađujuće slavila u Murciji s 3:2, te u 8. kolu ostvarila prvu pobjedu ove sezone. Uz to je bio strijelac prvog pogotka za domaćina: pogodio je u 9. minuti za 1:1. Pogađao je i kolo prije za 3:3 remiju u superderbiju 7. kola kod Barcelone Lassa. Prošlo kolo, u kojem je ElPozo Murcia s 2:1 dobila u gostima Levante UD FS, najbolji strijelac u povijesti hrvatske reprezentacije nije bio u sastavu. Nakon toga se klub oglasio kratkim priopćenjem.

Marinović je u ElPozo Murcia i najjaču ligu svijeta stigao u ljeto 2015. godine nakon tri sezone u Kuvajtu. Prije toga je igrao za Split, Nacional, a karijeru je počeo u Squareu. Osvojio je u protekle tri sezone u dresu ElPozo Murcije tri trofeja, španjolski Superkup, te dva puta španjolski Kup Kralja, a još tri puta je bio na korak do osvajanja novog trofeja (dva puta poraz u finalu španjolskog kupa, te jednom u finalu španjolskog Superkupa). Prve sezone u Španjolskoj je stigao do četvrtfinala doigravanja za prvaka, a zadnje dvije sezone do polufinala. Marinović je bio jedan od najzaslužnijih za sve spomenute uspjehe. Unatoč tome ove sezone nije imao veliku minutažu kod Giustozzija, argentinskog stručnjaka. Možda je to razlog što je došlo do razlaza ElPozo Murcije i Marinovića, srebrne kopačke EP-a 2012. godine?
24. travanj 2024 05:55