StoryEditorOCM
OstaloMLAĐE SENIORSKO PRVENSTVO EUROPE U JUDU

PETRUNJELA PAVIĆ Još nema osamnaest, a peta je u Europi u konkurenciji pet godina starijih judašica!

4. studenog 2018. - 16:37
Petrunjela Pavić je peta na Europskom mlađe seniorskom prvenstvu! Članica Judo kluba Dubrovnik 1966., koja će 14. studenog proslaviti 18. rođendan, još dvije godine imat će pravo nastupa u juniorskoj konkurenciji, ostala je na korak do pobjedničkog postolja u uzrastu do 23 godine. Borila se za broncu u kategoriji do 78 kilograma. U mađarskom Gyoru, domaćinu mlađe seniorskog EP-a, dobila je dvije od ukupno četiri borbe.

Redom, na startu je bila bolja od Sophie Berger iz Belgije. Potom nije uspjela iznenaditi nositeljicu. Darya Kantsavaya iz Bjelorusije opravdala je ulogu favorita, dobila je članicu Judo kluba Dubrovnik 1966., te se plasirala u polufinale, dok je Pavić zahvaljujući uspjehu na startu nastavila svoj put u repasažu. Prva prepreka u borbama za plasman zvala se Alice Matejckova iz Češke. Nju je prošla s uspjehom te došla do borbe za treće mjesto. Suparnica za broncu bila je Giorgia Stangherlin iz Italije. Petrunjela nije uspjela. Iskusna Talijanka, gotovo pet godina starija, osvojila je svoju drugu broncu na mlađe seniorskom EP-u. Prvi put joj je to uspjelo 2016. godine.

Pavić je ove godine ostvarila svoje najveće uspjehe. Na Europskim seniorskim kupovima osvojila je zlato i broncu. Sad peta na mlađe seniorskom EP-u. Uspjeh je još i veći kad se zna kako je dvije sezone izgubila zbog ozljede, prvo lakta, a potom koljena.
24. travanj 2024 03:18