StoryEditorOCM
Ostalo18-GODIŠNJA JUDAŠICA DUBROVNIKA 1966. NASTUPILA NA MLAĐE SENIORSKOM EUROPSKOM PRVENSTVU

ANĐELA VIOLIĆ SEDMA U EUROPI Malo je nedostajalo da izbaci nositeljicu, te dobije dvije prilike za medalju!

3. studenog 2018. - 16:03
Anđela Violić je sedma u kategoriji do 70 kilograma na mlađe seniorskom prvenstvu Europe u mađarskom Gyoru. Judašica Dubrovnika 1966., koja i iduće dvije godine ima pravo nastupa u juniorskoj konkurenciji, pobjedom je počela nastup na EP-u za natjecatelje do 23 godine. Dobila je Saru Tintor, reprezentativku Srbije, a potom je u četvrtfinalu izgubila od nositeljice, četiri godine starije Sare Rodriguez iz Španjolske. Borba je odlučena tek u 'produžetku', u 'golden scoru'.

Španjolka je tim uspjehom otišla u polufinale, potom i u finale u kojem će se za zlato boriti s Austrijankom Michaelom Polleres, prvom nositeljicom, koja je ove godine na seniorskom prvenstvu Europe osvojila broncu, a Violić je otišla u repasaž u kojem je protiv domaće natjecateljice, reprezentativke Mađarske Szabine Gercsak tražila prolaz do borbe za broncu. Nije uspjela. Četiri godine starija Mađarica, još jedna vlasnica bronce sa seniorskog EP-a, bila je uspješnija, te je 18-godišnja Dubrovkinja zaključila nastup na sedmom mjestu.  Violić je više prilika za novu pobjedu imala u četvrtfinalu nego u repasažu, a da je uspjela iznenaditi Rodriguez iosigurala bi u najgorem slučaju peto mjesto, i imala bi dvije prilike za medalju. Prvu u polufinalu, a u slučaju neprolaska u finale novu u borbi za treće mjesto. 

Podsjetnik, jučer je Iva Oberan, članica Župe dubrovačke, koja će za 17. ovog mjeseca proslaviti 19. rođendan, u kategoriji do 57 kilograma bila sedma, a sutra će na tatami izaći još jedna 18-godišnjakinja, Petrunjela Pavić, članica Judo kluba Dubrovnik 1966., koja nastupa u kategoriji do 78 kilograma.

U stožeru hrvatske reprezentacije na mlađe seniorskom EP-u je i Mateo Semiz, trener Judo kluba Dubrovnik 1966.
20. travanj 2024 07:50