Sport Ostalo

IVA OBERAN, JUDAŠICA ŽUPE DUBROVAČKE, PRVA NASTUPILA U MAĐARSKOM GYORU

MLAĐE SENIORSKO PRVENSTVO EUROPE 'Sedmo mjesto je lijep rezultat, odličan s obzirom na njezine godine'

IVA OBERAN, JUDAŠICA ŽUPE DUBROVAČKE, PRVA NASTUPILA U MAĐARSKOM GYORU
Prošla je s uspjehom prvu prepreku (Olivia Taronchner iz Austrije), zatim i drugu (Kristina Shilova iz Rusije). Potom je niz Ive Oberan (na slici) zaustavila nositeljica, Pauline Starke iz Njemačke, te je judašica Župe dubrovačke otišla u repasaž u kojem je poražena od Eteri Liparteliani iz Gruzije. Tim drugim porazom ostala je bez borbe za brončanu medalju. Nastup na mlađe seniorskom prvenstvu Europe Oberan je zaključila na sedmom mjestu.

- Sedmo mjesto je lijep rezultat, odličan s obzirom na njezine godine i činjenicu kako s ovim EP-om završava napornu sezonu, ali gledajući njezine borbe u Gyoru, na mlađe seniorskom prvenstvu Europe, dojam je da je mogla i bolje, da je mogla doći do borbe za brončanu medalju - istaknuo je Ivan Oberan, trener Judo kluba Župa dubrovačka. Ove godine je Iva pet puta bila na pobjedničkom postolju Europskih juniorskih kupova, sedma na juniorskom prvenstvu Europe, te treća na Europskom seniorskom kupu. 

- Iva je još iduće godine juniorka - napomenuo je Ivan Oberan. U kategoriji do 57 kilograma u mađarskom Gyoru nastupilo je ukupno 28 judašica. Inače, ukupno su tri judašice iz naše županije sudionice prvenstva. Preostale dvije su iz Judo kluba Dubrovnik 1966., i to Anđela Violić i Petrunjela Pavić.

Violić će na tatami izaći u subotu, 3. studenog. U njenoj kategoriji do 70 kilograma je prijavljeno 18 judašica. Na startu je čeka borba sa Sarom Tintor iz Srbije. Pavić nastupa u nedjelju, 4. studenog. U kategoriji do 78 kilograma je 16 judašica. Sophie Berger iz Belgije je suparnica Petrunjeli na startu.

Europsko mlađe seniorsko prvenstvo je natjecanje za judoke do 23 godine. Oberan je rođena 1999. godine, a Violić i Pavić 2000. godine. U ovoj konkurenciji imaju pravo nastupa još tri (Oberan) odnosno četiri godina (Violić i Pavić). Dvije članice Dubrovnika 1966. na mlađe seniorskom EP-u imaju još dvije godine pravo nastupa u juniorskoj konkurenciji. 

U stožeru hrvatske reprezentacije na mlađe seniorskom  EP-u u Gyoru je Mateo Semiz, trener Judo kluba Dubrovnik 1966.
Naslovnica Ostalo

Najčitanije

Najnovije

Južina malo udarila u glavu 

Južina malo udarila u glavu 
Vožnja u krivom smjeru jedan je od ozbiljnijih prometnih prekršaja koji može opasno ugroziti sudionike u prometu...
Južina malo udarila u glavu