StoryEditorOCM
OstaloPLOČANSKI BOĆAR OSIGURAO DVIJE MEDALJE NA SVJETSKOM JUNIORSKOM PRVENSTVU U KINI

MAJSTOR LUKA GAŠPAR Pločanin u (polu)finalu Svjetskog prvenstva!

27. listopada 2018. - 21:20
Početkom godine se s Europskog juniorskog prvenstva u boćanju (igrači do 18 godina), koje se održalo u francuskom Saint Vulbasu, mjestu 40 kilometara udaljenom od Lyona, vratio s brončanom medaljom, koju je izborio u disciplini precizno izbijanje. Luki je to bio debitantski nastup na Europskom prvenstvu. Njegovo prvo veliko natjecanje.

- Ovim fantastičnim uspjehom pokazao je kakav se talent krije u njemu, te najavio svoju uspješnu boćarsku karijeru – istaknuo je tada Luko Hendić, tajnik Boćarskog saveza Dubrovačko-neretvanske županije.

Hendić je isticao kako je uspjeh Gašpara najveće ostvarenje jednog mladog boćara iz naše Županije na Europskom prvenstvu. Podsjetio kako je godinu prije, 2017., Luka bio je najbolji na državnom juniorskom prvenstvu, i već tada je Hendić isticao kako odavno najjužnija hrvatska županije nije imala takvo dobrog mladog boćara.

Nova potvrda stigla je ove subote. Gašpar je osigurao ne jednu, već dvije medalje na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Kini. Najmanje srebro u disciplini bližanje i izbijanje u krug, te najmanje broncu u parovima. Luka igra s Filipom Matijaševićem iz Pazina.

- Luka je u finalu bližanja i izbijanja u krug. Suparnik za zlato i naslov svjetskog prvaka mu je reprezentativac Francuske. U parovima Gašpar i Matijašević su dobili danas u četvrtfinalu Sloveniju, te će se u polufinalu ogledati sa Srbijom. Što reći nakon što je osigurao dvije medalje na Svjetskom juniorskom  prvenstvu. Sjajno, baš sjajno, i bravo Luka – nije skrivao oduševljenje Hendić. 

Poželio je, kao i svi, sreću Gašparu u nastavku SP-a. Luka igra za naslov svjetskog prvaka, te za novo finale Svjetskog prvenstva!
25. travanj 2024 23:05