StoryEditorOCM
OstaloBICIKLISTIČKI KLUB KONAVLE

KONAVLE 100 KILOMETARA Start i cilj u Čilipima!

Piše PSD.
25. listopada 2018. - 13:24
U sklopu proslave dana Općine Konavle Biciklistički klub Konavle u nedjelju, 4. studenog, organizira tradicionalnu, sedmu po redu rekreativnu biciklističku utrku "Konavle 100 km". Utrka će biti kružnog formata sa startom i ciljem u Člipima, a voziti će se cestom kroz Konavosko polje (kroz Kraljevu, Pridvorje, Lovorno i Ljutu) do Grude, zatim  magistralom od Grude, kroz Čilipe do Zvekovice, te potom kroz Konavosko polje do Čilipa.

Sudionici će se moći natjecati u tri kategorije i to kategoriji Sport (četiri kruga ukupne duljine 120 kilometara), u kojoj kategoriji će najbolji natjecatelji dobiti i novčanu nagradu, kategoriji Classic (dva kruga ukupne duljine 60 kilometara), te kategoriji MTB (jedan krug duljine 30 kilometara). Natjecatelji se u kategorijama sport i classic mogu natjecati isključivo sa cestovnim biciklima, dok je kategorija MTB predviđena  samo za bicikle s gumama širine 1,9 inča i širim. Mjerenje vremena je elektronsko, te će ga na cilju vršiti sudac Hrvatskog biciklističkog saveza. Staza nije primjerena za mlađe uzraste, jer promet tijekom utrke neće biti zatvoren, pa maloljetnici do 16 godina mogu sudjelovati samu u pratnji, te uz predočenje pisane izjave roditelja ili staratelja, dok maloljetnici do 18 godine mogu sudjelovati bez pratnje uz predočenje izjave roditelja ili staratelja, a svi sudionici obavezno tijekom cijele utrke moraju nositi zaštitne kacige.

Prijave i podjela startnih brojeva će na dan utrke  biti organizirana u Čilipima ispred Doma kulture od 8:30 do 9:45 sati, dok svi zainteresirani za utrku mogu prijaviti i na http://www.stoperica.live/races/59 do  subote, 3. studenog, do 12 sati. Kotizacija za kategorije sport i rekreacija iznosi 120 kuna, a za kategoriju MTB 60 kuna, dok se uplata može izvršiti općom uplatnicom do 3. studenog (prilikom preuzimanja startnog broja obavezno na uvid donijeti dokaz o uplati), te prije samog starka prilikom preuzimanja startnog broja.

Svim sudionici utrke će prilikom podjele brojeva dobiti promotivnu majicu utrke, bit će im organizirana okrjepa na Zvekovici i u cilju, biti će osigurana medicinska i tehnička pomoć, dok će nakon utrke biti organiziran zajednički ručak i dodjela nagrada najboljim natjecateljima u svakoj kategoriji. 

Sve dodatne informacije o utrci možete dobiti na telefone 091/4713044, 098/345759 i 098/9763265, te na e-mail bk.konavle@gmail.com ili na facebook stranici Biciklističkog kluba Konavle.
20. travanj 2024 01:19