StoryEditorOCM
OstaloMEĐUNARODNI TAEKWONDO TURNIR 'DUBROVNIK OPEN'

Sanja Rosandić: 'Dolazi nam više od 300 natjecatelja iz devet država!'

24. listopada 2018. - 14:57
Prvo izdanje Dubrovnik Opena, ujedno prvo povijesno taekwondo natjecanje u Dubrovniku, održano 2016. godine, okupilo je 266 natjecatelja iz 19 klubova iz pet zemalja: Bosne i Hercegovine, Srbije, Makedonije, Austrije i Hrvatske. Održana su natjecanja u formama i borbama. Organizator turnira, Taekwondo klub Sharks Dubrovnik, koji je osnovan početkom 2014. godine, bio je zadovoljan organizacijom, ali i rezultatom. Bio je ekipno treći. Pobijedio je tada sarajevski Taekyon, dok su drugi bili Vinkovci.

Drugo izdanje održano prošle, 2017. godine, okupilo je 300 natjecatelja iz 18 klubova iz šest država. Opet su došli natjecatelji iz Austrije, Makedonije, Srbije, Bosne i Hercegovine, naravno, bili su i najbolji iz Hrvatske, a prvi put su nastupili natjecatelji iz Slovenije.

- Ispalo je odlično oba puta. Iako smo novi, uspjeli smo napraviti da već prvo izdanje turnira bude po svemu najjači turnir održan u Hrvatskoj u zadnjih šest, sedam godina. Prošlogodišnji je bio još jači nego prvi – istaknula je Sanja Rosandić, bivša hrvatska reprezentativka, koja je najzaslužnija za to što Dubrovnik ima taekwondo klub, i to uspješan, koji se može pohvaliti time da je među najuspješnijima na državnim prvenstvima u posljednje vrijeme.

Na prethodna dva izdanja turnira natjecanja u Gospinu polju održavala su se na tri borilišta u četiri uzrasne kategorije u muškoj i ženskoj konkurenciji. Nastupali su mlađe kadetkinje i mlađi kadeti, starije kadetkinje i stariji kadeti, juniorke i juniori te seniorke i seniori. Prve godine je održano oko 500 borbi, a prošle godine i više od 500.

Treće izdanje Dubrovnik Opena, koje će se održati u subotu, 27. listopada u Sportskoj dvorani u Gospinu polju, trebalo bi također na tri borilišta okupiti više od 300 natjecatelja iz devet država, tri države više nego prošle godine.

- Iz godine u godinu trudimo se da razina natjecanja bude još bolja, da ga dovedemo do vrhunske razine, kakvi su "A" turniri. Zadnja četiri mjeseca radili smo svakodnevno kako bi organizacija turnira bila još bolja nego prošle i pretprošle godine - naglasila je Rosandić.

Svečano otvaranje trećeg Dubrovnik Opena, međunarodnog taekwondo turnira, zakazano je u subotu 27. listopada u 9.45 u Sportskoj dvorani u Gospinu polju. Natjecanje počinje u 10 sati i traje do 18.

- Kao i protekle dvije godine, tako i ove pozivamo gledatelje da dođu u Gospino polje i uživaju u natjecanju.
Stižu vlasnici medalja s EP-a i SP-a
Već prvo izdanje taekwondo turnira u Gospinu polju moglo se pohvaliti brojem sudionika koji su osvajali medalje na europskim i svjetskim prvenstvima.

- Prošle godine smo na turniru imali između 20 i 30 natjecatelja koji su u dresu svoje reprezentacije nastupali na velikim natjecanjima te se s tih natjecanja vraćali s medaljama - naglasila je Rosandić.

25. travanj 2024 03:47