StoryEditorOCM
OstaloMALI NOGOMET

SQUARE ZAUSTAVIO ALUMNUS Tko bi gori, eto je doli, a tko doli gori ustaje!

20. listopada 2018. - 01:15
Alumnus je imao stopostotni učinak u prva dva kola te dva boda više od Squarea uoči dolaska u Gospino polje, ali je prvi od dva derbija 3. kola prvog razreda u kojem su se ogledali neporaženi sastavi pripao bodovima siromašnijem', te je sad momčad trenera Antuna Bačića gori, i to na samom vrhu, prvom mjestu, ali iz razloga jer se drugi derbi, onaj između Uspinjače Gimke i Novo vrijeme Apfel igra u Zagrebu dan poslije, a to je ogled preostala dva sastava s maksimalnim učinkom u prva dva kola. Alumnus više nije u tom društvu nakon gostovanja u Gospinom polju.

Square je poveo protiv Alumnusa nakon 9 minuta i 56 sekundi igre. Brazilac Pele je pogodio prizemnim udarcem nakon asistencije kapetana Hrvoja Cvjetkovića. Dva puta je Pele pogađao u Krapini kolo prije protiv Jesenje, u remiju 4:4, te je sad na učinku od tri pogotka. Pet minuta poslije prvog pogotka u mreži Alunusa - drugi. Marko Kuraja je na pravom mjestu u pravo vrijeme, odbijanac je pospremio u mrežu. Tri minute nakon što je na semaforu zasjalo 2:0, a dvije minute prije odlaska na odmor, evo Alumnusa na pogodak zaostatka (Ante Matana).

'Crveno plavi' su i nastavak utakmice dobili s 2:1, te slavili na kraju sa 4:2. Ante Daničić je opet bio 'krivac' što je Sqaure došao u priliku za pogodak, a koju u 26. minuti nije propustio Blago Gašpar. Tri minute poslije Filip Ukalović vraća Alumnus na pogodak zaostatka. Zatim su gosti sve karte bacili u napad. Tri minute prije kraja utakmice povukli su i vratara iz igre. Istaknuo se u nekoliko navrata Alen Turuk, vratar Squarea, a tresla se i vratnica gola domaćina. Srećom, u posljednjoj minuti, ukazao se opet Ante Daničić. Zaustavio je napad Alumnusa, te naciljao preko cijelog terena za konačnih 4:2, drugu ovosezonsku pobjedu, nova tri boda, ukupno sedam...

U 6. minuti utakmice prvi put je zaigrao drugi Brazilac, koji je uoči početka nove sezone stigao u redove Squarea - Moreno, punim imenom Jonatan Bruno Santiago. Square je u 4. kolu gost. Kao i u prvom gostovanju ove sezone, tako i u drugom, gost je novaka u prvom razredu. Čeka ga u Splitu ogled protiv AFC Universitas, koji je porazom počeo sezonu, ali koji je potom ostvario dvije pobjede. Prošlo kolo je dobio Split s 2:1, a sad s 5:2 nadigrao Osijek Kelme u njegovoj dvorani. 
SEMAFOR Prva HMNL, 3. kolo
Petak, 20. listopada, Dubrovnik: Square – Alumnus 4:2, Osijek: Osijek Kelme – Universitas 2:5, Vrgorac: Vrgorac – Jesenje 8:0, Zagreb: Futsal Dinamo – Crnica 2:2, Split: Split – Brod 035 2:1, subota, 21. listopada, Zagreb: Uspinjača Gimka - Novo vrijeme Apfel.

POREDAK 
1. Square 7 bodova (12:7),
2. Uspinjača Gimka (utakmica manje) 6 bodova (11:5), 3. Novo vrijeme Apfel (utakmica manje) 6 bodova (9:5), 4. Alumnus 6 bodova (9:7), 5. AFC Universitas 6 bodova (9:9), 6. Vrgorac 4 bod (13:8), 7. Osijek Kelme 3 boda (10:13), 8. Split 3 boda (3:6), 9. Crnica 2 boda (10:11), 10. Futsal Dinamo 2 boda (6:9), 11. Jesenje 1 bod (8:17), 12. Brod 035 1 bod (7:10).

20. travanj 2024 02:01