StoryEditorOCM
OstaloPRVA HRVATSKA MALONOGOMETNA LIGA: SQUARE - ALUMNUS (GOSPINO POLJE, 20 SATI)

I TELEVIZIJSKE KAMERE NA DERBIJU NEPORAŽENIH Square zove: 'Napunimo dvoranu za našu malu Gabrielu!' 

19. listopada 2018. - 11:13
Četiri prvoplasirana, te jedina četiri sastava bez poraza nakon prva dva kola Prve hrvatske malonogometne  lige, 'križaju' se u 3. kolu. Prva dva na tablici, Uspinjača Gimka i Novo vrijeme Apfel su suparnici u Zagrebu, zaključit će kolo u subotu, 21. listopada, ogledom u Sutlinskim vrelima, a treći Alumnus stiže ovog petka, 20. listopada, u goste četvrtom Squareu, kojeg je do istog učinka – dvije pobjede u prva dva kola – dijelila samo jedna minuta na gostovanju prošlo kolo kod novaka u ligi, Jesenje.

Uspinjača Gimka, Novo vrijeme Apfel i Alumnus su osvojili za razliku od Squarea svih šest bodova, i sva trojica, za razliku od Squarea, imaju u svojim vitrinama naslov prvaka Hrvatske, a što Square silno želi, i zbog čega su se ovog ljeta u Gospinom polju svi 'dignuli na noge', te rade od jutra do mraka. Uspinjača Gimka je četverostruki prvak Hrvatske, ali zadnji naslov je osvojila prije 22 godine, 1996. godine.  Alumnus je bio prvak jednom - 2014., a Novo vrijeme Apfel se na listu pobjednika upisalo prošle sezone.

- Neporaženi Alumnus mora pasti! – zadatak je to koji je pred sebe postavio Square, koji ne može računati na ozlijeđenog vratara Zorana Primića, ali tu je Alen Turuk. Utakmica protiv Alumnusa bit će prva u dresu Squarea za 27-godišnjeg Brazilca Jonatana Bruna Santiaga Morena.

Square se po tko zna koji put uključio u humanitarnu akciju. Zove sve da dođu u Gospino polje na jedan od dva derbija 3. kola kako bi se pomoglo našoj mladoj sugrađanki Gabrieli Šetki, koja ima tumor na mozgu zbog čega je otišla na zračenje u Prag. Gabrieli i njenoj samohranoj majci Mireli, navode iz Malonogometnog kluba Squarea, HZZO pokriva put i zračenje, no ne i osnovne životne potrebe zbog čega je Uprava Squarea na čelu sa Željkom Ragužom odlučila uključiti se u akciju.

- Svojim doprinosom pomognite Gabrieli u njezinoj životnoj utakmici koju će, vjerujemo, uz Božju pomoć dobiti - poželjeli su igrači, treneri i uprava Squarea. Inače, svi koji žele pomoći maloj Gabrieli mogu to učiniti i uplatom na račun broj HR0324840083217956186 (RBA).

Utakmica 3. kola Prve hrvatske lige Squarea – Alumnus, koja se igra ovog petka u Gospinom polju, ne počinje u 19 sati, već zbog izravnog televizijskog prijenosa (Arena sport 2) lopta ovaj puta kreće s centra sat poslije, u 20 sati.
 
Prva HMNL-a
Raspored 3. kola, petak, 20. listopada, Dubrovnik: Square – Alumnus, Osijek: Osijek Kelme – Universitas, Vrgorac: Vrgorac – Jesenje, Zagreb: Futsal Dinamo – Crnica, Split: Split – Brod 035, subota, 21. listopada, Zagreb: Uspinjača Gimka - Novo vrijeme Apfel.

POREDAK 
1. Uspinjača Gimka 6 bodova (11:5), 2. Novo vrijeme Apfel 6 bodova (9:5), 3. Alumnus 6 bodova (7:3), 4. Square 4 boda (8:5), 5. Osijek Kelme 3 boda (8:8), 6. Universitas 3 boda (4:7), 7.-8. Crnica i Jesenje po 1 bod (8:9), 9. Brod 035 1 bod (6:8), 10. Vrgorac 1 bod (5:8), 11. Futsal Dinamo 1 bod (4:7), 12. Split bez boda (1:5).

16. travanj 2024 22:11