StoryEditorOCM
OstaloSUBOTA U ZNAKU PRVOG IZDANJA DUBROVAČKOG TRIATHLONA

START U GRUŽU U 14 SATI Plivaj, vozi, trči - i uživaj!

13. listopada 2018. - 09:57
Redom, sve su sportski entuzijast, amateri, koji gore od želje za druženjem i sportskim natjecanjima. Osnovali su klub prije dvije godine, međutim, povijest njihovog druženja i nastupanja počela se pisati dosta, dosta prije. Još tamo 2014. su organizirali trkačka natjecanja, zatim Aquathlone (trčanje i plivanje).

– Naravno, osim što organiziramo utrke, na njima i sudjelujemo. Naši članovi su tako u proteklih godinu dana ostvarili zapažene rezultate na natjecanjima regionalnog, državnog ali i svjetskog karaktera pa je i Triathlon klub Dubrovnik prepoznat kao perspektivan od strane drugih klubova, ali i lokalne zajednice – naglasit će. Ove subote potpisat će organizaciju prvog ‘Dubrovnik Triathlona’., koji starta u 14 sati s Velikog mula u Gružu, a natjecatelji, pojedinci ili u štafeti, nastupit će u dvije kategorije: sprint (prvo 750 metara plivanja, zatim 20 kilometara bicikliranja i na kraju 5 kilometara trčanja) i olimpijskoj (sve puta dva u odnosu na sprint: 1500 metara plivanja, 40 kilometara bicikliranja i 10 kilometara trčanja).

Plivat će se od Velikog mula do Mosta dr. Franja Tuđmana i natrag (jedan krug sprint, dva kruga natjecatelji u olimpijskoj kategoriji), a nakon prolaska kroz zonu tranzicije u gruškoj luci slijedi biciklistička utrka kroz Rijeku dubrovačku do ACI marine u Komolcu (sprint dva, olimpijski četiri kruga). Potom slijedi trkačka dionica dijelom Gruža (sprint dva, olimpijski četiri kruga). Utrka će se od 14 do 17 sati održati na ulicama Obala Stjepana Radića, Obala pape Ivana Pavla II, dionica državne ceste D420 Solska baza – Sustjepan, bivša županijska cesta br. 6254 na dionici Sustjepan - Komolac (ulica Draginje i Ogarići) i obratno. Zbog toga će biti zatvoren promet na spomenutim dionicama državne i županijske ceste.

– Dubrovački triathlon je za svakoga, početnike i iskusne sudionike Ironmana, obitelji i fanove. Prikladan je za natjecatelje različitih sposobnosti, koji se mogu okušati u dvije spomenute kategorije/discipline (sprint triatlonu i olimpijskom triatlonu)., i u obje mogu nastupiti individualno ili kao članovi štafete. Sastav štafetnih timove nije ograničen spolom, dobi, invaliditetom niti bilo kojim drugim parametrom, a mogu ga sačinjavati 2 ili 3 natjecatelja – naglasili su organizatori.
Gruž je bolja lokacija sa sportske strane
Gradska jezgra bi možda bila atraktivnija za održavanje triathlona, ali je Gruž bolja lokacija sa sportske strane, a iz aspekta sigurnosti je puno zaštićenija uvala, od mora i vjetra – istaknuo je Danijel Marušić, tajnik Triathlon kluba Dubrovnik u najavi prvog izdanja dubrovačkog triathlona na kojem će, sudeči po prijavama, nastupiti veliki broj natjecatelja iz drugih država, pogotovo Velike Britanije.

Domaćin je najavio dolazak britanskog sportskog djelatnika Johna Lunta, koji je bio direktor prve triatlon utrke na Olimpijskim igrama 2012. godine u Londonu, kao i poznatog sportskog novinara i triatlonca Tima Henninga.

17. travanj 2024 23:00