StoryEditorOCM
OstaloDRŽAVNA NAGRADA ZA SPORT

POZNATI DOBITNICI NAGRADE 'FRANJO BUČAR' Maestro Miho Bošković među laureatima!

10. listopada 2018. - 00:10
Miho Bošković, jedan od najboljih hrvatskih vaterpolista svih vremena, koji je 2016. zaključio igračku karijeru, dobitnik je godišnje Državne nagrade za sport Franjo Bučar. Osim Boškovića, olimpijskog pobjednika iz Londona 2012., svjetskog prvaka iz Melbournea 2007., europskog prvaka iz Zagreba 2010, godine, zatim klupskog prvaka Europe i osvajača europskog Superkupa s Jugom 2006. - to su samo najvažniji reprezentativni i klupski uspjesi, dobitnici godišnje državne nagrade su još Josip Bilić, Tin Srbić, Ivo Trumbić (nekadašnji vaterpolski trener, između ostalih i trener Jug CO), Zlatko Dalić, Luka Modrić, Dino Sinovčić, Neven Bertičević, Boško Božić, Vjekoslav Šafranić, Petra Deša i hrvatska nogometna reprezentacija - objavio je Odbor Državne nagrade za sport Franjo Bučar, koji je donio odluku temeljem prispjelih prijedloga, a u kojem su profesor Damir Knjaz, profesorica Đurđica Miletić, te Venio Losert, Dino Rađa, Zdeslav Vrdoljak, Barbara Jelić Ružić, Mario Stanić, Darko Kralj i Mila Horvat.

Odbor je donio odluku ne samo o godišnjim nagradama, već i nagradama za životno djelo. Ovogodišnji dobitnici su Vladimir Janković, Milka Babović te posmrtno Mate Parlov.

Dodjela Državnih nagrada za sport Franjo Bučar u 2018. godini održat će se 27. studenoga 2018. godine u Zagrebu. Svakom dobitniku nagrade za životno djelo dodijelit će se povelja i zlatna medalja s likom Franje Bučara te novčani iznos od 50.000 kuna, dok će dobitnici godišnje nagrade dobiti povelju i medalju s likom Franje Bučara te novčani iznos od 20.000 kuna.
25. travanj 2024 18:46