StoryEditorOCM
OstaloJUDO

MLAĐE KADETSKO PH Zlatna Nika Viđen

6. listopada 2018. - 23:49
Nika Viđen, judašica Dubrovnika 1966., osvojila je naslov državne prvakinje na mlađe kadetskom prvenstvu Hrvatske u Splitu. Bila je najbolja u kategoriji do 57 kilograma. Dobila je sve četiri borbe. Judo klub Dubrovnik 1966. osvojio je ukupno dvije medalje. Drugu, i to brončanu, izborio je Marko Tomašević, koji je bio treći u kategoriji do 50 kilograma.

Među osvajačima medalja je i Judo klub Ura Nage, koji je osvojio tri medalje: dvije srebrne te jednu brončanu. Mlađe kadetski doprvaci Hrvatske su Leo Kužnin u kategoriji do 38 kilograma i Gabriel Giljača u kategoriji preko 81 kilogram, dok je broncu osvojio Fran Kužnin u kategoriji do 55 kilograma.

Ukupno četiri kluba iz Dubrovačko-neretvanske županije osvajala su medalje na mlađe kadetskom prvenstvu Hrvatske. Na listi su se osim Dubrovnika 1966. i Ura Nage našli i Judo klub Konavle Cavtat, te Judo klub Župa dubrovačka. Konavle Cavtat su bogatije za dvije bronce. Osvojili su ih Petra Đurković u kategoriji do 44 kilograma i Fran Obradović u kategoriji do 42 kilograma, dok je broncu za Župu dubrovačku izborio Marino Oberan u kategoriji do 38 kilograma.

Ukupno su 204 judoke iz 37 klubova nastupile na mlađe kadetskom PH.
20. travanj 2024 11:41