StoryEditorOCM
OstaloJUDO

MLAĐE SENIORSKO PH Anđela Violić i Iva Oberan prvakinje Hrvatske!

9. listopada 2018. - 13:25
Anđela Violić i Iva Oberan osvojile su naslove državnih prvakinja na mlađe seniorskom prvenstvu Hrvatske u Splitu. Violić je slavila u kategoriji do 70 kilograma, dobila je sve tri borbe, kao i Oberan, koja je ponijela naslov najbolje u kategoriji do 63 kilograma.

Iva Oberan je jedina na mlađe seniorskom prvenstvu Hrvatske branila boje Judo kluba Župa dubrovačka u konkurenciji judašica (Dragan Oberan, drugi član Župe dubrovačke na prvenstvu, nastupio je u kategoriji do 66 kilograma, izgubio obje borbe, te ostao bez plasmana), dok je Judo klub Dubrovnik 1966. nastupio sa četvero svojih članova, te osvojio četiri medalje. Josip Bulić u kategoriji do 81 kilogram i Petrunjela Pavić u kategoriji do 78 kilograma doprvaci su Hrvatske, a Marko Vareškić je bio brončani u kategoriji do 81 kilogram. Bulić je do finala dobio tri borbe, a Pavić je u konkurenciji još tri natjecateljice ostvarila dvije pobjede i jedan poraz. Vareškić je s dvije pobjede stigao do polufinala u kojem je poražen od Kruna Korena iz Pinkyja, nakon čega je dobio borbu za broncu. Koren je u finalu dobio Bulića.

Među osvajačima medalja su još dva kluba iz Dubrovačko neretvanske županije, Ura Nage, koji ima dvije bronce, te Dubrovnik s jednom broncom. Za Ura Nage su bronce izborili Leon Đapić u kategoriji do 66 kilograma s tri pobjede i jednim porazom, te Stijepo Kristović u kategoriji preko 100 kilograma, koji je ostvario pobjedu i poraz. Još su za Ura Nage nastupili Mauricio Bratičević, koji je zauzeo sedmo mjesto (nakon poraza u četvrtfinalu, nije uspio u repasažu), te Leon Konjevod u kategoriji do 73 kilograma (poražen je na startu, te nije imao priliku za popravni).

Dubrovniku je medalju donio Davor Obrvan, koji je s tri pobjede i jednim porazom bio treći u kategoriji do 73 kilograma. Za Dubrovnik su još nastupili Ante Raguž, Andrea Šuljak, Ivan Hrnić i Tea Vukanović. Raguž je s dvije pobjede i dva poraza bio peti u kategoriji do 90 kilograma, Šuljak je s pobjedom i dva poraza zauzela sedmo mjesto u kategoriji do 70 kilograma, Hrnić je u kategoriji do 66 kilograma poražen na startu, a Vukanović je poražena u četvrtfinalu, a potom i u repasažu te je ostala bez plasmana u kategoriji do 70 kilograma.

Najuspješniji klub prvenstva je Solin s tri zlatne, jednom srebrnom, te dvije brončane medalje. Druge Pujanke su osvojile tri zlata i jedno srebro, Pinky treći ima dva zlata, dok je četvrti Dubrovnik 1966. s jednim zlatom, dva srebra i jednom broncom… Župa dubrovačka je deveta s jednim zlatom, Ura Nage petnaesti (dvije bronce), a Dubrovnik sedamnaesti (bronca). Ukupno dvadeset klubova je među osvajačima medalja.

U konkurenciji mlađih seniorki Dubrovnik 1966. je drugi s dvije medalje (zlato i srebro). Ispred su samo Pujanke (dva zlata i srebro), dok je Župa dubrovačka četvrta…

Na mlađe seniorskom prvenstvu Hrvatske u Splitu nastupile su 123 judoke iz 28 klubova.
 
20. travanj 2024 01:57