StoryEditorOCM
OstaloSTOLNI TENIS

ETTU CUP 'Pituri' se probudili nakon što je Turk Telekom poveo s 2:0 u igri na tri pobjede, te slave!

29. rujna 2018. - 16:31
Uspješan je prvi korak Libertas Marinkolora u Europi. Na turniru skupine 'A' prvog kruga ETTU Cupa, koji se igra u Bruxellesu, hrvatski doprvak i osvajač kupa savladao je s 3:2 Turk Telekom Ankara SC, i to nakon što je suparnik vodio s 2:0.

Da, Turci su bolje otvorili meč. Stanislav Golovanov i Irfan Tavukcuoglu su slavili protiv Miha Simovića odnosno Tomislava Japeca. Ali, nisu se predali 'Pituri'. Neven Juzbašić je dobio Mustafu Fahrettina Ekmekcia, i to nakon što je izgubio prvi set. Potom je Japec bio bolji od Golovanova, koji je vodio s 1:0 i 2:1 u setovima, za izjednačenje na 2:2 u meču, te je pobjednika odlučio ogled između Simovića i Tavukcuoglua. Simović je dobio prvi, te nakon izgubljenog drugog seta, treći i četvrti set.

Slave tako 'Pituri', koji će vrlo brzo opet za stol. Naime, u 2. kolu, od 14 sati, igraju protiv nizozemskog TTV Herculesa., dok su slobodni u 3. kolu, koje se igra ove subote s početkom u 19 sati. Preostala dva nastupa u Bruxellesu na turniru skupine 'A' ETTU Cupa Japec, Juzbašić i Simović imat će u nedjelju, 30. rujna. U 4. kolu od 10 sati suparnik im je ukrajinski CE MSC Tennis Academy SCC Sumy, a u zadnjem, 5. kolu, koje počinje u 14 sati, igraju protiv domaćina, Logis Auderghema TT. 

Prva dva mjesta u skupini vode u drugi krug. Tri pobjede bi trebale biti dovoljne za prolaz dalje. Prva je izborena.
19. travanj 2024 02:45