StoryEditorOCM
OstaloJUDO

SVJETSKO SENIORSKO PRVENSTVO U BAKUU Veliki je izazov pred Ivanom!

25. rujna 2018. - 16:17
Ne može se reći kako je Ivana Šutalo imala sreće jer joj je ždrijeb Svjetskog seniorskog prvenstva, koji se održava u Bakuu, za suparnicu dodijelio ni manje, ni više, nego aktualnu svjetsku doprvakinju, Japanku Sarah Asahinu.

- Veliki je izazov pred Ivanom - istaknuli su iz Judo kluba Dubrovnik u najavi njezinog nastupa na SP-u. Kategorija preko 78 kilograma na programu prvenstva je u srijedu, 26. rujna. 

Ivana je u Azerbejdžan na SP otputovala s trenerom Željkom Đapićem. Asahina je bila kadetska svjetska prvakinja, potom juniorska svjetska prvakinja, a osim srebra u seniorskoj konkurenciji, koje je osvojila prošle godine, bila je najbolja i u otvorenoj kategoriji. Uz to ima s Japanom i zlato s ekipnog SP-a. Zatim, uz njeno ime stoji kako je pet puta osvajala zlato na Grand Slamovima s kojih ima po jedno srebro i broncu, zatim zlato i broncu s Grand Prix-a, zlato s Univerzijade 2015., te kako je trenutno treća na svjetskoj rang listi kategorije preko 78 kilograma. Šutalo je na posljednjoj rang listi na 18. mjestu. Ima zlato i dvije bronce s Grand Prix-a, zatim zlato i srebro s europskog prvenstva do 23 godine... Prvu medalju s velikih natjecanja osvojila je 2012. kada je bila europska kadetska doprvakinja.

Uspješniju iz ogleda Asahina – Šutalo čeka pobjednica borbe između Korejanke Mi Jin Han i Kristin Buessow, reprezentativke Njemačke. U kategoriji preko 78 kilograma na SP-u nastupaju ukupno 33 judašice.
25. travanj 2024 03:59