StoryEditorOCM
OstaloSTOLNOTENISKI KLUB LIBERTAS MARINKOLOR

KREĆU 'PITURI' PO POBJEDE NOVE Libertas Marinkolor u ponedjeljak, 3. rujna, ima prvi dan 'škole'!

3. rujna 2018. - 02:08

Stolnoteniski klub Libertas Marinkolor, aktualni hrvatski doprvak i pobjednik Kupa Hrvatske, u novu sezonu ulazi s jednom promjenom u sastavu. Otišao je Ivan Juzbašić, a vratio se Miho Simović nakon sezone igranja u Španjolskoj i Portugalu.

- U ponedjeljak, 3. rujna, naš seniorski sastav počinje s pripremama za novu sezonu – istaknuo je Damir Gleđ, katica za sve u kancelariji dubrovačkog kluba. U prvoj momčadi su još Tomislav Japec, Neven Juzbašić, Marko Venier, Ante Jupek, Filip Mikulić i Nedjeljko Ogresta.

- U novoj sezoni nas očekuju nastupi u HEP Superligi, Kupu Hrvatske i ETTU Kupu. Domaće prvenstvo počinje u subotu, 29. rujna. U 1. kolu igramo kod kuće protiv Pula, međutim, taj susret će se po svemu sudeći odigrati nekoliko dana prije jer nas 29. i 30. rujna čeka u Bruxellesu nastup na turniru prvog kruga ETTU kupa – napomenuo je Gleđ.

Ždrijeb prvog kruga ETTU Cupa, koji je održan u Cluj Napoci, smjestio je 'Piture' u skupinu 'A' skupa s domaćinom turnira, belgijskim Logis Auderghemom TT, te nizozemskim TTV Herculesom, turskim Turk Telekomom i ukrajinskim CE MSC Tennis Academy SCC Sumy.

Prvog dana turnira, u subotu, 29. rujna, Libertas Marinkolor igra u 10 sati protiv Turk Telekoma, u 2. kolu od 14 sati protiv nizozemskog TTV Herculesa, dok je u 3. kolu, koje počinje u 19 sati, slobodan. Drugog dana, u nedjelju, 30. rujna, u 4. kolu suparnik mu je od 10 sati ukrajinski CE MSC Tennis Academy SCC Sumy, a u zadnjem, 5. kolu, koje počinje u 14 sati, čeka ih ogled protiv domaćina, Logis Auderghem TT.

Dva prvoplasirana će nastaviti natjecanje u 2. krugu ETTU Kupa.

Dubrovački klub je zadnje dvije sezone ostvario najbolje rezultate u povijesti kluba, koja se počela pisati prije 40 godina. 'Pituri' su pod vodstvom predsjednika Marinka Matulovića u sezoni 2016./17. osvojili duplu krunu, prve trofeje u klupskoj povijesti (naslov prvaka Hrvatske i naslov pobjednika Kupa Hrvatske), dok su u ETTU Kupu, u kojem su stalni sudionici više od deset godina, dogurali najdalje. Prvi put su igrali u četvrtfinalu.

Prošle sezone su opet igrali finale doigravanja za prvaka Hrvatske. Unatoč pobjedi u prvoj utakmici finalne serije, i to usred Varaždina, nisu uspjeli u svojoj dvorani u Gospinom polju još jednom iznenaditi najjači sastav koji je ikad igrao u hrvatskom prvenstvu. StaRR je u Dubrovnik stigao s oba Kineza (Zeng Jia i Tan Ruiwu), te slavio u drugoj utakmici, a potom i u majstorici, osvojivši na kraju naslov prvaka. Međutim, StaRR je nakon završetka prvenstva ostao bez Kineza, te je odustao od nastupa na Final fouru Kupa Hrvatske u Dubrovniku gdje je Libertas Marinkolor s dvije pobjede osvojio novi trofej.

20. travanj 2024 16:03