StoryEditorOCM
OstaloJUDO

EUROPSKI JUNIORSKI KUP Pavić sa četiri pobjede na korak do medalje u Berlinu!

30. srpnja 2018. - 12:31

Petrunjela Pavić zauzela je peto mjesto u kategoriji do 78 kilograma na Europskom juniorskom kupu u Berlinu, jednom od najjačih juniorskih turnira na svijetu. Članica Judo kluba Dubrovnik 1966. imala je šest borbi. Ostvarila je četiri pobjede i dva poraza.

Redom, u prvoj borbi je slavila protiv Izraelke Inbar Lanir, potom u 'golden scoru' dobila Mađaricu Fanni Toth. Nakon toga poraz od domaće natjecateljice, Julie Hoelterhoff, reprezentativke Njemačke. U repasažu je bacila Belgijku Vicky Verschaere, a nakon je imala borbu protiv reprezentativke Francuske Melanie Dhaiby koja je trajala gotovo osam minuta. U 'golden scoru' Pavić je napravila waza-ari te izborila borbu za broncu, koju je izgubila od reprezentativke Njemačke Lee Schmid.
 
Preostalo dvoje članova Judo kluba Dubrovnik 1966., koje je nastupilo drugog, posljednjeg dana Europskog juniorskog kupa u Berlinu, poraženo je na startu. Anđela Violić u kategoriji do 70 kilograma od Bertile Murphy, reprezentativke Njemačke, a u kategoriji preko 100 kilograma Luka Violić od Kazahstanca Ilyasa Kalidolda. Podsjetnik prvog dana je Bruna Bilić, također članica Judo kluba Dubrovnik 1966., s dvije pobjede i dva poraza zauzela deveto mjesto u kategoriji do 52 kilograma. 

Bilić, Pavić te Violići nastupili su u Berlinu pod vodstvom trenera Matea Semiza. Na turniru je sudila Dubrovkinja Klara Mitrović. 

24. travanj 2024 23:09