StoryEditorOCM
OstaloPLIVANJE

PRVENSTVO HRVATSKE Četvrti dan: Šurković do trećeg zlata, Jugaši ukupno na PH 23 medalje, Ćirak oduševljen: 'Ponosni smo na njih!' 

30. srpnja 2018. - 01:47

Plivački klub Jug osvojio je na državnom prvenstvu za starije uzraste u 50-metarskom bazenu čak 23 medalje, i to četiri zlatne, deset srebrnih i devet brončanih medalja!

Mario Šurković je nastup u Zagrebu zaključio novim zlatom, trećim naslovom prvaka u mlađe juniorskoj konkurenciji. Nakon što je u svom uzrastu slavio na 200 mješovito prvog dana prvenstva, zatim drugog dana na 200 leđno, sad je posljednjeg, četvrtog dana prvenstva bio najbolji na 100 leđno. Uz to je u istoj disciplini bio drugoplasirani među juniorima, trećeplasirani među mlađim seniorima te petoplasirani u općoj konkurenciji. Kad se podvukla crta pod njegov učinak: tri zlata, pet srebrnih medalja i šest brončanih. Ukupno 14!

Posljednjeg dana prvenstva dubrovački klub je osvojio četiri medalje. Preostalu četvrtu izborio je Michel Brassard, koji je u konkurenciji mlađih juniora bio treći u disciplini 400 slobodno. Brassard je u subotu po prvi put u svojoj karijeri osvojio naslov prvaka Hrvatske. Bio je najbolji u mlađe juniorskoj konkurenciji na 800 slobodno.

Posljednjeg dana prvenstva malo je nedostajalo da Jugova štafeta po treći put uspe na pobjedničko postolje. Štafeta 4 puta 100 mješovito u mlađe juniorskoj konkurenciji u sastavu Mario Šurković, Đivo Damić, Michel Brassard i Noa Miletić zauzela je četvrto mjesto.

Zadnjeg dana prvenstva od Jugaša su u finalu nastupili još Gracija Filipović, koja je bila šesta juniorka u disciplini 100 leđno. Katarina Nenadić je zauzela sedmo mjesto u konkurenciji mlađih juniorki na 200 prsno. Ana Lučić je bila u juniorskoj konkurenciji osma na 400 slobodno i četrnaesta na 100 slobodno. Đivo Matović je bio osmi među juniorima na 400 slobodno, a Đivo Damić jedanaesti među mlađim juniorima u disciplini 400 slobodno.

U jutarnjim kvalifikacijama još je nastupio i mlađi juniori Noa Miletić na 100 slobodno.

- Na jedan prekrasan način smo zaključili natjecateljsku sezonu 2017./18. Velike, baš velike čestitke svim našim natjecateljima na ostvarenim rezultatima, međusobnom bodrenju te besprijekornom ponašanju i odličnoj atmosferi koju su držali od prvog do zadnjeg dana natjecanja. Na najbolji mogući način su prezentirali naš grad. Zaslužuju sve pohvale. Ponosni smo na njih!!! Hvala i našim navijačima, rodbini i prijateljima naših plivača, na velikoj i glasnoj podršci koji su nam pružili u Zagrebu! Sad nam slijedi ljetni odmor, a nakon toga ulazimo u novu sezonu te idemo po nove pobjede! – rekao je Frane Ćirak, šef struke Plivačkog kluba Jug.

25. travanj 2024 23:20