StoryEditorOCM
OstaloPLIVANJE

PRVENSTVO HRVATSKE Treći dan: Jugov junak Michel Brassard prvi put prvak Hrvatske!

29. srpnja 2018. - 01:00

Uspješni smo bili i trećeg dana – istaknuo je Frane Ćirak, šef struke Plivačkog kluba Jug. Nakon što su u prva dva dana na prvenstvu Hrvatske u 50-metarskom bazenu za starije uzraste, koje se održava u Zagrebu, osvojili čak 14 medalja, Jugaši su trećeg, pretposljednjeg dana stigli do novih pet!

Jugov junak trećeg dana se zove Michel Brassard (na slici). Potpisao je svih pet medalja, četiri sam, a jednu sa štafetom. Brassard je osvojio naslov mlađe juniorskog prvaka Hrvatske u disciplini 800 metara slobodno u kojoj je stigao do srebra u kategorijama juniora, mlađih seniora te u općoj kategoriji.

- Ovo je Michelov prvi naslov prvaka Hrvatske u karijeri! – naglasio je Ćirak.

Trećeg dana na postolje se (ponovno) popela i muška mlađe juniorska štafeta. Nakon što je osvojila srebro u disciplini 4 puta 200 slobodno, sad je isto uspjela u disciplini 4 puta 100 slobodno. Uz Brassarda uspjehu su doprinijeli Đivo Damić, Noa Miletić i Mario Šurković, kojem je to 11. medalja na prvenstvu (dva zlata, četvrto srebro i pet bronci).

U finalima trećeg dana PH nastupile su još Gracija Filipović i Katarina Nenadić.

- Gracija je zauzela šesto mjesto u disciplini 50 leđno u konkurenciji juniorki, dok je Katarina u disciplini 100 prsno bila osma među mlađim juniorkama. U disciplini 800 slobodno Đivo Matović zauzeo bio sedmi u konkurenciji juniora, a Đivo Damić osmi u kategoriji mlađih juniora. U kvalifikacijama je nastupila i Adriana Marinović u disciplini 200 delfin. Velike čestitke Michelu, štafeti te svim našim natjecateljima na ostvarenim rezultatima trećeg dana –  rekao je šef struke Plivačkog kluba Jug.

U Jugovoj riznici medalja je nakon trećeg od ukupno četiri dana državnog prvenstva za starije uzraste u velikom, 50-metarskom bazenu, 19 medalja, i to tri zlatne, devet srebrnih i sedam brončanih medalja!

19. travanj 2024 23:15