Sport Ostalo

BOĆANJE

JUNIORSKO PRVENSTVO HRVATSKE Luka s Matkom državni prvak, a s Markom doprvak!

BOĆANJE

Novi veliki uspjeh mladih boćara iz naše županije. Pločanin Luka Gašpar (na slici) i Dubrovčanin Matko Pendo su juniorski prvaci Hrvatske u štafetnom izbijanju, a Gašpar je s Markom Batinićem s Gromače osvojio srebro u parovima. Dvije medalje imaju boćari Dubrovačko-neretvanske županije nakon prva dva dana državnog prvenstva, koje se održava u Lovranu.

- Gašpar i Pendo su s 34 pogotka ušli među osam, u četvrtfinalu su imali 40, a u polufinalu 41 pogodak. U finalu su bili bolji od Karla Šabana i Lovra Šipeka, reprezentativaca, članova Svetog Jakova Jadranovo, sa 40:36. U parovima su Gašpar i Marko Batinić stigli do finala u kojem su s 13:6 bolji bili Šaban i Šipek. Nakon slabog početka, bilo je 8:0 za Šabana i Šipeka, Luka i Marko su stigli do 5:8, ali tri puta tada Šaban i Šipek pogađaju bulina… Već sad, iako vjerujem kako ovo nije sve, kako ćemo se u Lovranu još radovati, ostvaren je odličan rezultat. Najveći uspjeh do sad. Ne smijemo zaboraviti kako su naši juniori u Kupu Hrvatske, koji je odigran u utorak, dan prije početka državnog prvenstva, osvojili srebro, a kako su protekle sezone u Hrvatskoj ligi bili treći u državi. Plus Gašpar je osvojio broncu na Europskom prvenstvu za igrače do 18 godina u disciplini precizno izbijanje – ne skriva zadovoljstvo postignutim rezultatima Luko Hendić, voditelj selekcije Boćarskog saveza Dubrovačko-neretvanske županije na juniorskom prvenstvu Hrvatske u Lovranu, inače tajnik županijskog boćarskog saveza.

Boje Dubrovačko-neretvanske županije u Lovranu na državnom prvenstvu brane osim Luke Gašpara (Ploče), Matka Penda (Komolac Ombla) i Marka Batinića (HVIDRA Gromača) još jedan član HVIDRA Gromače, Stijepo Batinić, te Mato Šundrica iz Faraona iz Trpnja.

Ovog petka na rasporedu je natjecanje u disciplini brzinsko izbijanje, pojedinačno klasično i precizno izbijanje se održavaju u subotu, a prvenstvo završava u nedjelju, 22. srpnja, kada se igra završnica u disciplini precizno izbijanje.

Naslovnica Ostalo

Najčitanije

Najnovije

Zapalilo se smeće na Grabovici

Zapalilo se smeće na Grabovici
Oko 6 sati ujutro došlo je do požara na Grabovici gdje se zapalilo smeće. U akciji gašenja požara sudjeluje 13 p...
Zapalilo se smeće na Grabovici

Automobil se prevrnuo na krov

Automobil se prevrnuo na krov
Na državnoj cesti D-8 oko 18:00 sati došlo je do teže prometne nesreće u kojoj je ozljeđena jedna osoba. Automob...
Automobil se prevrnuo na krov