StoryEditorOCM
OstaloBOĆANJE

JUNIORSKI KUP HRVATSKE Novi uspjeh selekcije Boćarskog saveza Dubrovačko-neretvanske županije!

18. srpnja 2018. - 19:45

Selekcija Boćarskog saveza Dubrovačko-neretvanske županije osvojila je srebro u juniorskom Kupu Hrvatske. Na završnom turniru, koji je odigran u Lovranu, bez borbe je prošla četvrtfinale (selekcija Boćarskog saveza Šibensko-kninske županije nije doputovala), u polufinalu je bila bolja od Boćarskog kluba Buzet sa 7:2, a u finalu izgubila od Boćarskog kluba Pazin s 5:4. 

- Novi uspjeh juniori Dubrovačko-neretvanske županije, koji su bili ove sezone treći u Hrvatskoj ligi, izborili su Stijepo Batinić, Matko Pendo, Mato Šundrica, Luka Gašpar i Marko Batinić. Nažalost, kao ni na kadetskom prvenstvu, tako i sad na juniorskom, nismo kompletni. Nakon završnice Kupa Hrvatske igra se u Lovranu završnica prvenstva Hrvatske. Prvo u disciplini bližanje i izbijanje u krug. U četvrtak, 19. srpnja, počinje natjecanje u disciplini štafetno izbijanje te parovi. Brzinsko izbijanje je u petak, pojedinačno klasično te precizno izbijanje u subotu. Prvenstvo završava u nedjelju, 22. srpnja, kada se igra završnica u disciplini precizno izbijanje. Što se tiče završnice prvenstva Hrvatske očekujem kako ćemo se u svakoj disciplini boriti za medalju jer u svojim redovima imamo po meni najboljeg juniora Hrvatske, Luku Gašpara. - naglasio je Luko Hendić, tajnik Boćarskog saveza Dubrovačko-neretvanske županije. 

Stijepo i Marko Batinić su članovi Boćarskog kluba HVIDRA Gromača, Mato Šundrica član Boćarskog kluba Faraon iz Trpnja, Luka Gašpar član Boćarskog kluba Ploče, a Matko Pendo (na slici) član je Boćarskog kluba Komolac Ombla.

19. travanj 2024 13:35