StoryEditorOCM
OstaloATLETIKA

OREBIĆANKA NA SVJETSKOM JUNIORSKOM PRVENSTVU Zbog ozljede nije trenirala tri tjedna, ali vjeruje: 'Odletit će disk u finale!'

Piše PSD.
10. srpnja 2018. - 14:36

Marija Tolj iz Orebića najveća je hrvatska uzdanica na Svjetskom juniorskom prvenstvu, koje je počelo jutros u finskom Tampereu, i koje traje do nedjelje, 15. srpnja. Orebićanka, koja je članica zagrebačkog Dinamo Zrinjevca, ima treći najbolji rezultat sezone u svijetu. Ostvarila ga je u Splitu 3. ožujka kada je disk letio 57 metara i 90 centimetara, što je ujedno njezin osobni rekord.

Tolj je u kvalifikacijskoj 'B' skupini Svjetskog juniorskog prvenstva, koja natjecanje počinje prvog dana prvenstva, i to u 18.05 sati. Za finale treba baciti disk najmanje 53 metra, a ako to uspije manje od dvanaest natjecateljica, tada će u finale po rezultatima dvanaest najboljih. U prvoj 'A' skupini kvalifikacija samo je Moldavka Alexandra Emalianova bacila duže ove sezone od Marije, i to sjajnih 60 metara i 24 centimetra, dok je u skupini 'B' bolja samo Nizozemka Jorinde Van Klinken čiji je disk letio 59 metara i 2 centimetra. Ukupno 29 atletičarki je prijavljeno za nastup u bacanju diska. 

U razgovoru s Nenom Kosovićem za marcopolosport.net, Tolj je otkrila kako je na Svjetsko juniorsko prvenstvo otputovala nakon ozljede, puknuća mišića desne nadlaktice zbog koje tri tjedna nije trenirala i zbog čega je, kako je rekla, ispala iz forme.

- No, bez obzira na sve, nema predaje. Očekujem plasman u finale, a dalje što Bog da – rekla je 18-godišnja Tolj, koja je zadnjih sezona ostvarila nekoliko odličnih rezultata te je smatraju jednom od najperspektivnijih hrvatskih atletičarki.  

Finale u bacanju diska na programu je u četvrtak, 12. srpnja, od 19.35 sati.    

T.V.

20. travanj 2024 07:36