StoryEditorOCM
OstaloPLIVAČKI KLUB JUG

REGIONALNO PRVENSTVO DALMACIJE Pjesma Jugaša u zadarskom Višnjiku

Piše PSD.
2. srpnja 2018. - 17:18

Mlađe kadetska ekipa Plivačkog kluba Jug pod vodstvom Matiane Staničić i Ivana Bilića najbolja je u Dalmaciji. Uspjeh je ostvarila na regionalnom prvenstvu Hrvatske, koje je održano u Zadru, a na kojem je sudjelovalo 300-tinjak natjecatelja iz deset dalmatinskih klubova.

- Natjecanje se bodovalo kao pojedinačno, a jedino se u mlađe kadetskoj kategorija bodovalo i za ekipni poredak. Naši mlađi kadeti su bili uvjerljivo najbolji, dok su mlađe kadetkinje bile šeste, a kad su se zbrojili rezultati plivačica i plivača, klupski smo opet najbolji. Drugi je bio Grdelin, a treći Mornar – naglasio je Frane Ćirak, šef struke Plivačkog kluba Jug.

U mlađe kadetskoj konkurenciji Vlaho Nenadić je šesterostruki prvak Dalmacije, a trostruki Roko Zvone. Nenadić je bio zlatni u disciplinama 100 i 200 leđno, 50 prsno, 50 i 200 slobodno te 200 mješoviti, dok je Zvone zlato osvojio u disciplinama 100 slobodno te 50 i 100 leptir, zatim srebro na 100 leno i broncu na 200 leđno, 200 mješovito i 200 prsno.

Maro Šušić, koji je godinu dana mlađi, dakle i iduće godine je u ovom uzrastu, pet puta je doprvak Dalmacije. Drugi je bio na 400 mješovito, 200 leđno, te na 50, 100 i 200 slobodno. Zatim, Ivan Zeko je dva puta bio treći, i to na 50 i 100 prsno. Štafete su nam tri puta bile najbolje, i to štafeta 4 puta 50 slobodno u sastavu Roko Zvone, Maro Šušić, Maroje Lukić i Vlaho Nenadić, štafeta 4 puta 50 mješovito u sastavu: Maro Šušić, Vlaho Nenadić, Roko Zvone i Marko Vuletić te štafeta 4 puta 100 slobodno u sastavu: Vlaho Nenadić, Roko Zvone, Marin Zeko i Maro Šušić. Treća je bila štafeta 4 puta 50 mješovito u sastavu: Maroje Lukić, Marin Zeko, Ivan Zeko i Marko Tevšić – podvukli su Jugovi treneri nakon uspjeha u zadarskom Višnjiku. 

Bodove za dubrovački klub u muškoj konkurenciji još su osvajali od mlađih kadeta: Lovro Brač, Luka Curić, Luka Gvozden, Matija Luetić, Filip Miletić, Sandro Radošević, Lovro Stanković i Bruno Tošović. Još su u mlađe kadetskoj konkurenciji nastupili: Marko Čurlin, Borna Jelčić, Leon Kekez, Ivan Kristović, Karlo Marinović, Marko Obradović i Ivan Radonić.

Što se tiče mlađih kadetkinja, Mara Moretti je dva puta bila druga i dva puta treća. Srebro je osvojila na 200 i 400 slobodno, a broncu na 50 prsno i 50 slobodo. Osim nje bodove su osvajale još Paula Damić, Patricija Maleš i Petra Rudinović. Ukupno su u mlađe kadetskoj konkurenciji Jugaši osvojili 29 medalja, zatim četiri u kadetskoj konkurenciji te dvije u mlađe juniorskoj konkurenciji. U kategoriji kadeta Marko Baletin je bio drugi na 100 leđno i 100 leptir, te treći na 100 slobodno i 200 mješovito. Isti je na 100 leđno bio treći u konkurenciji mlađih juniora, dok je u toj konkurenciji broncu osvojila i naša mix štafeta 4 puta 100 mješovito u sastavu: Marko Baletin, Juraj Barčot, Antonia Šurković i Tonka Bušković. U kategoriji kadeta za Jug su još nastupili: Paulo Brač, Bruno Damić, Elza Filipović, Marta Lukšić, Matej Marković, Nikola Pasković, Toni Šarić te Zoe i Zita Tolj.

- Kad se sve zbroji osvojili smo u Zadru 35 medalje od čega je po dvanaest zlatnih i brončanih, te jedanaest srebrnih. Čestitke našim plivačicama i plivačima te njihovim trenerima. Idući nastupaju naši najstariji natjecatelji, i to idući vikend, 7. i 8. srpnja, u Podgorici na Otvorenom prvenstvu Crne Gore. To natjecanje će im poslužiti kao priprema za nastup na državnom prvenstvu, koje će se krajem srpnja održati u Zagrebu – rekao je Ćirak.

T.V.

19. travanj 2024 17:14