StoryEditorOCM
OstaloVESLAČKI KLUB NEPTUN

KUP DALMACIJE Sedam medalja iz Kaštel Kambelovca, Neptunu pomoć stiga iz Bostona

Piše PSD.
24. lipnja 2018. - 03:51

Tri srebrne i četiri brončane medalje osvojili su članovi Veslačkog kluba Neptun na petoj regati Kupa Dalmacije, koja se održala u Kaštel Kambelovcu. Nastupili su s deset posada te zauzeli osmo mjesto u ukupnom poretku. Zbog upisa na fakultete dubrovački klub nije mogao računati na sve najbolje.

- Vrijedi istaknuti kako je u seniorskoj konkurenciji, u dvojcu na pariće, nastupio naš proslavljeni veslač Matej Metković, i to u kombinaciji s Perom Kukuljicom. Matej je stigao u Dubrovnik nakon još jedne godine u Bostonu gdje se vraća sredinom srpnja kada ga čekaju nove, kako školske, tako i veslačke obaveze - naglasio je Maro Kapović, tajnik Veslačkog kluba Neptun.

Srebro je u Kaštel Kambelovcu osvojio još i Toni Perović u skifu u konkurenciji juniora te posada dvojca na pariće u konkurenciji mlađih juniorki (Lucija Mazić i Karmen Sindik), dok su do bronce doveslali Matija Medi u skifu u konkurenciji mlađih juniora, Luka Grubšić, također u skifu, ali u juniorskoj konkurenciji, te dvije posade dvojca na pariće, i to mlađih juniora (Antonio Štrman i Roko Mucić) i juniora (Lovro Čondrić i Toni Perović).

- Peta od ukupno šest regata Kupa Dalmacije 2018. godine, bila je ujedno zadnja provjera naših veslača pred nastup na državnom prvenstvu, koje će se od 6. do 8. srpnja održati u Zagrebu na regatnoj stazi na Jarunu - dodao je Kapović.

FOTO Matej Metković
 

25. travanj 2024 22:46