StoryEditorOCM
OstaloUSPJEH ČLANICE JUDO KLUBA ŽUPA DUBROVAČKA

EUROPSKI SENIORSKI KUP U BEOGRADU Prva seniorska europska medalja Ive Oberan!

9. lipnja 2018. - 20:42

Iva Oberan je osvojila broncu na Europskom seniorskom kupu u Beogradu. Članica Judo kluba Župa dubrovačka do svoje prve medalje na seniorskom kontinentalnom kupu stigla je s tri pobjede i jednim porazom u kategoriji do 57 kilograma. Polufinale je izborila pobjedama protiv Mađarice Andree Karman i Slovenke Teje Tropan nakon čega je poražena od Jovane Rogić, reprezentativke Srbije, u borbi za finale.

Na kraju je Iva u borbi za treće mjesto bila uspješnija od Rumunjke Oane Nicolaescu.

Juniorska reprezentativka Hrvatske, osvajačica medalja na kedetskim i juniorskim Europskim prvenstvima, trenutno dvanaesta juniorka svijeta u kategoriji do 57 kilograma, ove je godine osvojila dvije medalje na Europskom juniorskom kupu. Bila je treća u Sarajevu i treća u španjolskoj La Coruni.

- Iva ima ukupno pet medalja s Europskog juniorskog kupa. Ove godine je čeka Europsko juniorsko prvenstvo u Sofiji, koje se održava u kolovozu, te Svjetsko juniorsko prvenstvo na Bahamima, koje je u listopadu – istaknuo je Ivan Oberan, otac i trener najuspješnije članice župskog kluba.

U Beogradu je nastupila i Bruna Bilić, članica Judo kluba Dubrovnik 1966., koja je u kategoriji do 52 kilograma bila uspješna na startu. Bruna je dobila Milicu Lazić iz Srbije, a nakon toga je poražena od Rumunjke Elene Stere u borbi za polufinale. U repasažu je bila slobodna na startu, a potom je izgubila od Talijanke Valentine Tomaselli te nastup zaključila na sedmom mjestu.

U nedjelju, 10. Lipnja, na beogradski tatami izaći će još dvije članice Judo kluba Dubrovnik 1966., i to Anđela Violić u kategoriji do 70 kilograma te Petrunjela Pavić u kategoriji do 78 kilograma.   

Na Europskom seniorskom kupu u Beogradu sudi Dubrovčanin Igor Janković.

FOTO Ivan i Iva Oberan 

23. travanj 2024 11:58