StoryEditorOCM
OstaloBOĆANJE

DOBRO SE RADI Dva boćara iz naše županije na popisu izbornika juniorske reprezentacije Hrvatske!

8. lipnja 2018. - 20:59

Luka Gašpar i Matko Pendo, članovi Boćarskog kluba Ploče odnosno Komolac Ombla, pozvani su na pripreme juniorske reprezentacije Hrvatske, koje će se održati u Rijeci od 19. do 21. lipnja. Izbornik hrvatske juniorske reprezentacije Čedo Vukelić, kojim će na pripremama u radu s najboljim juniorima Hrvatske pomagati Valter Ivančić i Vjekoslav Matetić, pozvao je ukupno dvanaest igrača.

- Našu reprezentaciju u listopadu očekuje Svjetsko juniorsko prvenstvo u Kini. Ovo u Rijeci je prvo okupljanje. Računajući završne pripreme bit će ukupno četiri ovakva okupljanja. Nakon prvih priprema u Rijeci izbornik će odraditi sastav, šest igrača, koji će nastupiti na jakom međunarodnom turniru u Francuskoj. Bit će to prva provjera pred Svjetsko prvenstvo, ne i jedina – rekao je Luko Hendić, tajnik Boćarskog saveza Dubrovačko-neretvanske županije.

Podsjetio je Hendić kako mladi boćari iz naše županije nižu uspjehe. Najveći uspjeh ostvario je Luka Gašpar, koji je osvojio broncu početkom ove godine na Europskom juniorskom prvenstvu u disciplini precizno izbijanje, a dva mjeseca poslije selekcija Boćarskog saveza Dubrovačko-nerevanskog osvojila je broncu u Prvoj hrvatskoj juniorskoj ligi. 

23. travanj 2024 01:12