StoryEditorOCM
PelješacULOVLJENO 13 KILOGRAMA RIBE

PRVENSTVO ŽUPANIJE U PODVODNOM RIBOLOVU Prvak Mate Barešić iz ERK 'Periska' Ploče, Petru Krističeviću iz 'Peliških jedara' 4.mjesto

Piše DV
16. svibnja 2018. - 11:04

 U akvatoriju  Pelješca, na potezu Trstenica  - Podobuče održano je 1. Županijsko prvenstvo u podvodnom ribolovu.  Natjecalo se 25-ero natjecatelja iz dva  kluba -  ERK 'Periska' - Ploče  i PŠU 'Peliška jedra' -  Orebić. Ulovljeno je ukupno 13 kg ribe, a  prvo mjesto i naslov županijskog pobjednika osvojio je Mate Barešić (ERK 'Periska'- Ploče),  ispred klupskih kolega Tomislava Milićevića i Borisa Ćuže, donosi Marko Polo Sport.

U ženskoj konkurenciji nastupila je Gabrijela Milićević iz pločanskog kluba, nabolje plasirani podvodni ribolovac iz PŠU 'Peliška jedra' bio je Petar Krističević, drugi je  Antonio Šabić, a treći Josip Mustapić.

'Razlog zašto je to bilo tek prvo Županijsko prvenstvo  je to što je do sada ERK  'Periska' iz Ploča bila jedina udruga u našoj županiji čiji su članovi organizirali natjecanja i automatski bili i županijski prvaci. Pojedinačno natjecanje u podvodnom ribolovu bilo je u organizaciji Saveza Dubrovačko-neretvanske županije, a organizator ERK "Periska" iz Ploča . Budući da se isto odvijalo u akvatoriju poluotoka Pelješca, pomoć u organizaciji  pružila je i naša udruga - rekao nam je Petar Krističević 4.plasirani u ukupnom poretku, inače Predsjednik Pomorsko Športske udruge "Peliška Jedra" iz Orebića.

Najveća ulovljena riba bila je murina od 2,6 kg, dok je najvrjednija riba bila kavala od 1,3 kg. U natjecanju su sudjelovali svi koji vole sportski ribolov podvodnom puškom, od onih koji rone dva-tri puta godišnje, pa do višestrukih osvajača medalja na natjecanjima i članova Državne Reprezentacije u podvodnom ribolovu kao što je ukupni pobjednik Mate Barešić. Najmlađi sudionik prvenstva koji se natjecao rođen je 2000. godine, dok je najstariji rođen 1954. godine.   

Mate Barešić - ERK Periska, 2. Tomislav Miličević - ERK Periska, 3. Boris Ćuže - ERK Periska, 4. Petar Krističević - PŠU Peliška Jedra, 5.Josip Ostojić - ERK Periska, 6. Josip Šunjić - ERK Periska, 7. Marko Musulin - ERK Periska.

Po klupskim bodovanjima 
ERK Periska: 1.  Mate Barešić , 2. Tomislav Miličević, 3. Boris Ćuže 
PŠU Peliška Jedra:  1. Petar Krističević, 2. Antonio Šabić, 3. Josip Mustapić

25. travanj 2024 00:20