StoryEditorOCM
OstaloDOIGRAVANJE ZA PRVAKA HRVATSKE U MALOM NOGOMETU

NIŠTA OD POLUFINALA Squareu nije bila treća sreća u Makarskoj 

16. svibnja 2018. - 00:21

Nije uspio Square iznenaditi Novo vrijeme Apfel, ostvariti uspjeh u majstorici igranoj u Makarskoj te se plasirati u polufinale doigravanja za prvaka Hrvatske. Makarski sastav je bio bolji sa 6:2 te će se s Futsal Dinamom boriti za finale. Za Square je završena ovogodišnja sezona. 

Novo vrijeme Apfel je dobilo prvu utakmicu četvrtfinala sa 4:1. Šest dana poslije Square je u Gospinom polju izjednačio na 1:1 u pobjedama, i to je slavio sa čak 6:1 te izborio majstoricu. Bila je to prva pobjeda Squarea u četvrtom ovosezonskom srazu s makarskim prvoligašem. Prva tri ogleda ove sezone, oba u ligaškom dijelu te prvi u četvrtfinalu, dobilo je Novo vrijeme Apfel. U petom ogledu, majstorici četvrtfinala, trećoj utakmici ove sezone u Makarskoj, Square je nakon vodstva domaćina pogotcima kapetana Hrvoja Cvjetkovića poveo s 2:1. Novo vrijeme Apfel je s dva pogotka otišlo s prednošću od 3:2 na odmor. U nastavku makarski prvoligaš je nastavio svoj niz. Postigao je nova tri pogotka. I prije nego se treći put u nastavku, a šest put na utakmici, zatresla mreža dubrovačkog sastava, Square je ostao bez dvojice igrača (Marko Kuraja i Borna Tikvica). Već tada, sredinom nastavka, bilo je jasno tko ide dalje.

Ostat će upisano kako je Square u sezoni 2017./18. zauzeo šesto mjesto, posljednje koje je vodilo u doigravanje za prvaka i to u posljednjem kolu pobjedom protiv izravnog suparnika - Alumnusa, te kako je potom poražen u majstorici prvog kruga završnog dijela sezone, četvrtfinalu, i to od Novo vrijeme Apfel, trećeplasiranog sastava ligaškog dijela. U Kupu Hrvatske zaustavljen je na prvom koraku. Poražen je od drugoligaša Petrinjčice u Petrinji slabijim izvođenjem kaznenih udaraca. Nakon 5:5, vodio je Square u 40 minuta igre sa 4:2 i 5:4, bilo je na penale 3:2 za Petrinjčicu, ukupno 8:7.

U prvenstvu Square je odigrao ukupno 25 utakmica. Ostvario je 10 pobjeda, 2 remija i 13 poraza, postigao 79, a primio 82 pogotka.

2:1 u pobjedama za Novo vrijeme Apfel
Četvrtfinale doigravanja za prvaka Hrvatske, prva utakmica, Makarska: Novo vrijeme Apfel - Square 4:1 (1:0), druga utakmica, Dubrovnik: Square - Novo vrijeme Apfel 6:1 (1:1), treća utakmica, majstorica, Makarska: Novo vrijeme Apfel - Square 6:2 (2:1)

23. travanj 2024 07:33