StoryEditorOCM
OstaloMALI NOGOMET

SQUARE IZBORIO MAJSTORICU Novo vrijeme sad zna što se dogodi kada krene s Lapada bura!

12. svibnja 2018. - 00:43

Igrat će se majstorica četvrtfinala doigravanja za prvaka Hrvatske. Square je u utorak, 15. svibnja, ponovno u Makarskoj. Novo vrijeme Apfel je dobilo prošle subote prvu utakmicu kod kuće sa 4:1, a šest dana poslije, u drugoj utakmici, Square je bio uvjerljiviji. Čak 6:1 za momčad trenera Antuna Bačića. Prvi strijelac dubrovačkog prvoligaša bio je Antonio Konsuo. Tri puta je tresao mrežu makarskog sastava, dok su po jednom to uspjeli Ante Daničić, Stjepan Rezo i Blago Gašpar. 

- Ušli smo bolje u utakmicu. Prvi desetak minuta smo dominirali te tu dominaciju okrunili pogotkom. Potom je Novo vrijeme bilo bolje, preuzelo je inicijativu, ali je Zoran Primić, naš vratar, branio odlično. Na otvaranju drugog poluvremena, Novo vrijeme Apfel je iz jedne dobre akcije stiglo do izjednačenja, ali minutu, dvije nakon što smo primili pogodak, opet smo bili odlični, kao i na početku utakmice. Oni su, kad smo postigli treći pogodak, uveli vratara igrača, i to smo znali iskoristiti - naglasio je Antun Bačić, trener Squarea. 

Potom je najmlađi prvoligaški trener, kojem je ovo prva sezona na klupi prve momčadi Squarea, povukao paralelu s prvom utakmicom četvrtfinala odigranoj u Makarskoj. 

- Slične utakmice, baš slične. Oni sad na istom nivou kao u prvoj, a mi malo bolji nego u Makarskoj. Pazite, u najavi četvrtfinala sam rekao kako Square ima priliku iznenaditi Novo vrijeme Apfel. Primić je sad sjajno obranio dvije, tri velike prilike makarskog sastava, dok mi u Makarskoj nismo zabili takve dvije prilike. Kao što se mi nismo uspjeli vratiti u prvoj utakmici nakon što je Novo vrijeme Apfel otišlo na plus dva, tako se sad ni oni nisu uspjeli vratiti kad smo mi poveli s 3:1. Da, po prikazanom baš dvije slične utakmice - ocjena je trenera Squarea. Dubrovački klub je prekinuo niz poraza protiv Novo vrijeme Apfel. Nakon dvije godine sttigao do pobjede protiv prvoligaša iz Makarske.

- Ove sezone su nas dobili u obje utakmice ligaškog dijela, te u prvoj utakmici četvrtfinala. Prošle sezone je bilo 2:2 u Gospinom polju, poraz u Makarskoj u prvenstvu i kupu. Zadnji put smo ih dobili prije dvije godine. Bilo je to u drugom dijelu sezone. Tada se Novo vrijeme Apfel borilo za ostanak. Sjećam se da su došli s pet igrača i vratarom na utakmicu. Uglavnom, ove godine u četvrtom ogledu smo slavili nakon tri poraza, a kad se ostvari ovakva pobjeda, poraste samopouzdanje. Pokazalo se već u prvoj utakmici, unatoč porazu, kako smo blizu, kako bi mogli nešto napraviti. Ova druga utakmica je pokazala kako ih možemo dobiti. Idemo u Makarsku odigrati još jednom ovako, a bude li tako, imamo velikih izgleda proći u polufinale - 'gori' od želje za uspjehom Bačić. 

Pobjednik ogleda Novo vrijeme Apfel - Square ide u polufinalu na Futsal Dinamo. I u drugom četvrtfinalu u kojem se sastaju Vrgorac i Crnica - igrat će se majstorica. Vrgorac je dobio prvu kod kuće sa 7:2, a sad u drugoj je Crnica bila bolja u Šibeniku s 3:0. Vrgorac je domaćin treće odlučujuće utakmice. Pobjednik će u polufinale na Split Tommy, najbolji sastav ligaškog dijela Prve hrvatske lige.

FOTO Antonio Konsuo (Square) - tri pogotka protiv Novo vrijeme Apfel!

DRUGA UTAKMICA ČETVRTFINALA Square - Novo vrijeme Apfel 6:1
DUBROVNIK Sportska dvorana u Gospinom polju. Gledatelja 300. Suci: Nikola Jelić i Saša Tomić. Delegat: Mirko Vrcan.
Strijelci: 1:0 Daničić (8), 1:1 Osredkar (22), 2:1 Konsuo (29), 3:1 Rezo (32), 4:1 Konsuo (34), 5:1 Konsuo (37), 6:1 Gašpar (37)
SQUARE: Zoran Primić, Borna Tikvica, Tomislav Bevanda, Hrvoje Cvjetković, Stjepan Rezo (1), Marko Kuraja, Andro Zarač, Antonio Konsuo (3), Blago Gašpar (1), Igor Leovski, Ante Daničić (1), Alen Turuk. Trener: Antun Bačić.
NOVO VRIJEME APFEL: Filip Bašković, Mate Vuković, Igor Osredkar (1), Ante Sokol, Duje Bajrušović, Vedran Kazazić, Marin Musinov, Eduardo Farias de Souza, Vlado Andrijašević, Lucas Vinicius Brito de Santana, Jakša Herceg. Trener: Teo Strunje.

25. travanj 2024 00:15