StoryEditorOCM
OstaloHARUN TAHIROVIĆ UZ POMOĆ POLIKLINIKE GLAVIĆ DUBROVNIK I PODRŠKU ŠKOLE TRČANJA DUBROVNIK NASTUPIO U ZADRU

HARUN S EKIPOM SUDJELOVAO NA UTRCI WINGS FOR LIFE WORLD RUN Presretačko vozilo ih je 'uhvatilo' tek na šestom kilometru! 

6. svibnja 2018. - 19:09

Nije prvi put. Krenuli su i ove godine te nastupili. I trkači s juga Hrvatske su bili sudionici globalne utrke Wings for Life World Run, koja započinje u isto vrijeme na nekoliko desetaka lokacija u svijetu. U Hrvatskoj se održava u Zadru.

Organizator utrke ističu: 'Jedan dan i tisuće ljudi. Tisuće kilometara i jedan cilj – malim doprinosom učiniti svijet boljim. U isto vrijeme svijet će ponovno ujediniti svoja nasmijana lica i krenuti u utrku koja na jedan dan ujedini sve različitosti, izbriše prostorne granice i ujedini vremenske zone u jedan zajednički trenutak'.

Riječ je o nadaleko poznatoj utrci koja nema ciljnu liniju pa ju zato završi baš svatko. Ciljna linija je presretačko vozilo koje starta 30 minuta nakon trkača te se kreće određenom brzinom prema njima. U onom trenutku kada prestigne pojedinog trkača, za njega je utrka završena, a posljednji trkač i trkačica na svijetu koji ostanu trčati globalni su pobjednici Wings for Life World Run utrke. Stopostotna vrijednost iznosa startnine namijenjena je zakladi Wings for Life pa je glavni cilj utrke skrenuti pažnju na ozljede leđne moždine i prikupiti sredstva za istraživanja koja se provode s ciljem pronalaska lijeka.

Ovogodišnji dolazak trkača s dubrovačkog područja zanimljiv je po činjenici da je sudjelovao i Harun Tahirović, 22-godišnjak, koji je zbog  spinalne ozljede završio u kolicima. Tahirović je  dvanaest tjedana proveo na rehabilitaciji u Poliklinici Glavić Dubrovnik gdje je uz pomoć neurorehablitacije robitikom i fizikalnom terapijom uspio ustati iz kolica te napraviti nekoliko koraka. Danas je uz pomoć ekipe Poliklinike Glavić Dubrovnik, Mateja Barišića i Nine Šaban, sudjelovao u ovoj hvale vrijednoj utrci, a presretačko vozilo "uhvatilo" ih je tek na šestom kilometru.

Podršku Harunu i ekipi iz Poliklinike Glavić u Zadru su tijekom utrke dali i članovi Škole trčanja Dubrovnik, također sudionici utrke, i to: Nela Madeško, Stela Lipovača, Irena Glanz, Srđan Matijašević, Luka Rajčević, Dubravka Nebergoj, Ana Goljc i Antonio Goljc.  
 

19. travanj 2024 09:14