StoryEditorOCM
OstaloODBOJKA

PRVA 'B' HL - JUG Kad je izgubljen prvi set, bilo je sve jasno

6. svibnja 2018. - 11:02

Nisu uspjele odbojkašice Dubrovnika. Split je dobio toliko očekivano utakmicu odluke u svom domu te slavi. Pobjednik je južne skupine Prve 'B' hrvatske lige i ide u kvalifikacije za viši rang. Oba puta je Split bio bolji ove sezone od Dubrovnika. S 3:2 u Gospinom polju u zadnjem kolu prvog dijela kad je Dubrovnik imao vodstvo 2:1 u setovima, te sad s 3:0 kod kuće u posljednjoj utakmici lige.

Dubrovnik je uz to izgubio dva boda na startu sezone u Sinju od Sinja, i ta je utakmica bila razlog što je morao protiv Splita usred Splita ostvariti pobjedu čistu k'o suza za prvo mjesto. Igrala mu je samo pobjeda bez izgubljenog seta. Bio je to težak zadatak, a budući nije bilo - reprezentativke Orsule Štake (ozljeda), zatim Sanje Curić, nedostajala je i Ivana Ivaniš - još i i teži. Međutim, pokušale su, ali kad nije počelo kako su željele jer je s druge strane bio raspoloženi Split, te kad je prvi set otišao na stranu suparnika, sve je bilo gotovo.

Split te Dubrovnik, bez obzira na gubitak dva boda u Sinju, bili su svijet za sebe u južnoj skupini Prve 'B' hrvatske lige. U drugom dijelu sezone Dubrovnik je do utakmice odluke u svim utakmicama osvojio maksimalna tri boda. U većini utakmica za to mu je trebalo niti sat igre. Međutim, priliku za viši rang dobio je samo pobjednik južne skupine, ne i drugoplasirani, a to je ovaj put bio Split.

Dubrovnik u Splitu
Utakmicu odluke pod vodstvom Mirjane Vreće i Marine Radić, na klupi je bio i fizioterapeut Toni Zoranić, Dubrovnik je odigrao u sastavu: Lea Burić, Anđela Kalauz, Nikolina Tomašević, Martina Vreća, Iva Adžić Kušt, Ana Pavlović, Ivana Marinović, Petra Putica, Katija Vuličević, Mara Šilje, Hana Dilberović, Anđela Čuljak, Gabriela Stipanović i Ana Matuško.

 

17-3 Dubrovnika u sezoni 2017./18.
1. Split 59 bodova (20 pobjeda/bez poraza), 2. Dubrovnik 53 boda (17 pobjeda/3 poraza), 3. Sinj 43 boda (14 pobjeda/6 poraza), 4. Trogir 43 boda (15 pobjeda/5 poraza), 5. Makarska 37 bodova (12 pobjeda/8 poraza)....

19. travanj 2024 23:08