StoryEditorOCM
OstaloJUDO

EUROPSKI SENIORSKI KUP Anđela izborila broncu, Petrunjela ostala korak kratka

6. svibnja 2018. - 02:20

Anđela Violić je nastavila s dobrim borbama, ističe se na službenoj stranici Hrvatskog judo saveza, nakon što je članica Judo kluba Dubrovnik 1966. osvojila broncu u kategoriji do 70 kilograma na Europskom seniorskom kupu u Sarajevu. Violić je u kvalifikacijama dobila Katarinu Denić iz Srbije te se plasirala u polufinale u kojem je poražena od reprezentativke Velike Britanije, Rachel Hawkes. Potom je u repasažu, u borbi za treće mjesto, dobila domaću predstavnicu, Adelu Pismo.

Korak do istog uspjeha, svoje druge bronce na Europskim seniorskim kupovima (prvu je osvojila nedavno u Dubrovniku), bila je u kategoriji do 78 kilograma Petrunjela Pavić. U kvalifikacijama je dobila Fanni Totz iz Mađarske, a potom u borbi za polufinale izgubila od Urške Torkar iz Slovenije. U repasažu je članica Judo kluba Dubrovnik 1966. dobila Jasmijn Lesterhuis iz Nizozemske te stigla do borbe za broncu u kojoj je uspješnija bila Karla Prodan, prije tri godine kadetska prvakinja svijeta.

U nedjelju, drugog, ujedno posljednjeg dana Europskog seniorskog kupa u Sarajevu, na tatami će devetoro hrvatskih judoka među kojima su dvije članice klubova iz Dubrovačko neretvanske županije, i to Bruna Bilić, članica Judo kluba Dubrovnik 1966., koja nastupa u kategoriji do 52 kilograma te Iva Oberan, članica Judo kluba Župa dubrovačka, koja se bori u kategoriji do 57 kilograma.

FOTO Anđela Violić, članica Judo kluba Dubrovnik 1966.

25. travanj 2024 22:46