Sport Ostalo

DUBROVAČKI DANI TRČANJA

DU MOTION Oko 2500 trkača na dubrovačkim ulicama!

DUBROVAČKI DANI TRČANJA

Oko 2500 trkača istrčat će ovaj vikend na dubrovačke ulice! Gotovo polovica navedenog broja odnosi se na ovogodišnje izdanje Dubrovačkog polumaratona, perjanice manifestacije Du Motion – Runners’ Days Dubrovnik koja je postavila Dubrovnik na međunarodnu trkačku mapu i zbog koje stižu rekreativci sa svih kontinenata. Ovaj dvodnevni sportsko-turistički događaj i u svojoj četvrtoj godini održavanja potvrđuje se kao najinternacionalniji događaj ove vrste u Hrvatskoj i regiji.

- Iznimni smo zadovoljni odazivom trkača, ponovo ih ima sa svih strana svijeta. Pred nama je jedan lijep sportski vikend u Dubrovniku, koji će mnogi sigurno spojiti i s predstojećim Praznikom rada te još koji dan uživati u gradu. To je zapravo i naš krajnji cilj, promovirati samu destinaciju kao idealnu za ovakav aktivni oblik odmora. Osim toga, pred nama je sada zadatak maksimalno se potruditi učiniti njihov boravak ugodnim, da odu s najljepšim mogućim uspomenama - izjavio je direktor Du Motiona Alen Bošković.

Pored polumaratona, u nedjelju 29. travnja trči se i humanitarna utrka 5K, koja će imati preko 800 sudionika. Sav prihod ostvaren prodajom trkačkih i navijačkih paketa ove utrke namijenjen je Udruzi za Down sindrom Dubrovačko-neretvanske županije. Dan ranije, u subotu 28. travnja na rasporedu su Dječja utrka na Stradunu s djecom predškolskog uzrasta, te iznimno atraktivna, ali i zahtjevna Utrka zidinama.

Kako bi sve na samoj trasi bilo izvedeno na najvišoj mogućoj razini i sudionicima osigurao vrhunski doživljaj, brinut će se čak 600 volontera.

Nezaobilazni dio programa manifestacije je i Du Motion Expo u Lazaretima, gdje se trkači mogu podružiti I podignuti svoje startne pakete. Novina ove godine jest Du Motion Chat, mjesto razmjene iskustava i zanimljivih predavanja, u sklopu kojeg će u subotu u 17 sati moći poslušati izlaganje posebne gošće, May El-Khalil, predsjednice i pokretačice Bejrutskog maratona, jednog od najvećih trkačkih događaja na Bliskom Istoku. El Khalil je za svoj rad i promociju sporta kao instrumenta mira višestruko nagrađivana te rado viđena gošća međunarodnih konferencija.

Vozači, pozor!
Sukladno donesenoj Odluci nadležnog ureda Grada Dubrovnika i suglasnosti PU Dubrovačko-neretvanske, građani se obavještavaju kako će u nedjelju 29. travnja za vrijeme trajanja utrke Dubrovačkog polumaratona i humanitarne utrke građana 5K na području Grada Dubrovnika u vremenu od 9 do 14 sati, biti uspostavljena zabrana prometovanja za sva vozila na sljedećim prometnicama:

Iza Grada, Brsalje, Branitelja Dubrovnika, Put od Republike, Vukovarska, Dr. Ante Starčevića, Nikole Tesle, Obala Stjepana Radića, Obala Ivana Pavla II, dionica državne ceste D420 Solska baza – Sustjepan, bivša županijska cesta 6254 na dionici Sustjepan – Prijevor i obratno.

Obilazne prometnice su: D8 Komolac – Dubrovnik, D223 Brgat – Dubac – Dubrovnik, D3 Dubrovnik – Split zatim iz pravca Lozice i Nova Mokošica za Dubrovnik, obilazak je preko mosta Dr. Franja Tuđmana na ulicu Petra Bakića.

Naslovnica Ostalo

Najčitanije

Najnovije