StoryEditorOCM
OstaloJUDO

PH ZA DJEVOJČICE I DJEČAKE Konačni rezultati: pet medalja Dubrovnik 1966., dvije Ura Nage i jednu Župa dubrovačka

23. travnja 2018. - 14:32

Hrvatski judo savez objavio je u ponedjeljak, 23. travnja, konačne rezultate Prvenstva Hrvatske za uzrast do 14 godina, koje se održalo u Posusedu na kojem je nastupilo i pet klubova iz Dubrovačko-neretvanske županije od kojih je najviše uspjeha imao Judo klub Dubrovnik 1966., koji je osvojio je pet medalja, i to sve u konkurenciji dječaka. U kategoriji do 30 kilograma Marko Prkačin nije imao konkurenciju, Luka Butigan u kategoriji do 42 kilograma, Vedran Dabo u kategoriji do 55 kilograma i Branimir Neusidl u kategoriji do 66 kilograma su doprvaci Hrvatske, a Noa Moretić je treći u kategoriji do 46 kilograma. Butigan je do finala stigao sa četiri pobjede, Dabo s tri pobjede, a Neusledin s dvije, dok je Moretić za broncu dobio tri od četiri borbe.  

Dvije medalje osvojio je Judo klub Ura Nage, i to srebro i broncu. Šejla Škaljić je doprvakinja Hrvatske u kategoriji do 36 kilograma, a Ivan Hezonja je bio treći u kategoriji preko 66 kilograma. Škaljić je do finala stigla s dvije pobjede, dok je Hezonja nakon poraza ostvario u repasažu dvije pobjede.

Među osvajačima medalja našao se i Judo kub Župa dubrovačka zahvaljujući Emi Ljumović, koja je izborila treće mjesto. Bila je brončana u kategoriji do 57 kilograma. Nakon poraza u kvalifikacijama s tri pobjede u repasažu stigla je do pobjedničkog postolja.

Nastupio je i Judo klub Konavle Cavtat, a najbliža medalji bila je Petra Đurković, koja je zauzela peto mjesto u kategoriji do 44 kilograma. Isto vrijedi i za Judo klub Dubrovnik. Najbolji plasman ostvarila je Ivona Caput, koja je izgubila borbu za broncu u kategoriji do 48 kilograma.  

Judo klub Dubrovnik 1966. je ekipno drugi u konkurenciji dječaka.

FOTO
Pobjedničko postolje kategorije preko 66 kilograma: brončani Ivan Hezonja iz Judo kluba Ura Nage (prvi s desna)

18. travanj 2024 12:33