StoryEditorOCM
OstaloSLOBODNE BORBE

JEDNOGLASNOM ODLUKOM SUDACA Antun Račić u svojoj 30. profesionalnoj borbi ostvario 21. pobjedu: 'Baš sam se sjajno osjećao tijekom borbe!'

15. travnja 2018. - 01:27

Pobjeda Antuna Račića u Wroclawu na 43. priredbi KSW organizacije, koja je prvu priredbu organizirala prije 14 godina, 2004. godine. Župljanin je jednoglasnom odlukom sudaca porazio Poljaka Kamila Selwea. Bila je ovo njegova 30. profesionalna borba te 21. pobjeda, dok je Selwe u svojoj 17. profesionalnoj borbi upisao sedmi poraz (deset pobjeda).

- Pripremao se sam u Njemačkoj, točnije, u UFD GYM-u u Düsseldorfu. Bio psihički i fizički odlično pripremljen. To se moglo dobro vidjeti tijekom borbe. Imao sam kontrolu meča. Protivnik je iskusan, imao je neke stvari koje odlično radi te na koje je trebalo paziti. Ali, ponavljam, priprema meča je bila odlična te sam sve imao pod kontrolom. Baš sam se sjajno osjećao tijekom borbe - rekao je Račić.

Uoči borbe je najavio da ako pobijedi da bi mogao dobiti priliku boriti se za naslov prvaka KSW organizacije u kategoriji do 61 kilogram.

- Sad čekam da mi se jave vlasnici organizacije te se nadam kako će mi ponuditi borbu za pojas. Postoje veliki izgledi da se to dogodi. Inače, priredba u Wroclawu je bila sjajna. U dvorani je bilo oko 10.000 gledatelja. Oduševljen sam kako Poljaci rade priredbe. KSW je vrhunska organizacija - istaknuo je Račić, koji je prvu profesionalnu borbu odradio 2009. godine na četvrtom izdanju Noći Gladiatora u Gospinom polju.

Osim u Hrvatskoj, Župljanin se u karijeri borio u Italiji, Njemačkoj, Sloveniji, najviše puta u Rusiji, zatim u Ukrajini, Finskoj, Republici Irskoj te sad u Poljskoj.

- Sad želim doći doma, biti sa svojima. Odmoriti se. Od početka godine sam bio par dana doma, a sve ostalo u Njemačkoj spremajući se za ovu borbu. Kad se malo odmorim pa ćemo vidjeti što i kako dalje - dodao je. 

25. travanj 2024 00:29