StoryEditorOCM
OstaloEUROPSKI SENIORSKI JUDO KUP U DUBROVNIKU

BRONČANA PETRUNJELA PAVIĆ 'Bilo je lakše, jer nije bilo pritiska. Ako izgubim, nikome ništa, a ako dobijem, super!'

8. travnja 2018. - 21:17

Petrunjela Pavić je brončana na Europskom seniorskom kupu u Gospinom polju. 18-godišnja članica Judo kluba Dubrovnik 1966. izborila je treće mjesto u kategoriji do 78 kilograma. Četiri natjecateljice bile su u kategoriji. Borile su se svaka sa svakom. Pavić je, dojam je, bila vraški blizu pobjede u 1. kolu protiv Karle Prodan, hrvatske reprezentativke.

- Možda je nekome sa strane tako izgledalo. Iskreno, bilo je izuzetno teško. Kasnije je nedostajalo snage – rekla je. Njezin trener Mateo Semiz će dodati: 'Nedostajalo je i iskustva'.

U 2. kolu bolja od Pavić bila je Slovenka Patricija Brolih, a na kraju, kada je protiv nje stajala druga Slovenka, Urska Torkar, po mnogima prvi favorit, članica Judo kluba Dubrovnik 1966. je ostvarila pobjedu.

- Protiv Brolih je moglo biti bolje, a u trećoj borbi, iako je Torkar bila na papiru favorit, to je samo na papiru. Uz to je meni bilo lakše jer nije bilo pritiska. Ako izgubim, nikome ništa, a ako dobijem, super!

Dobila je. Na pobjedničkom je postolju. Prvi put na seniorskom Europskom kupu.

- Bio je ovo moj drugi nastup na Europskom seniorskom kupu. Bila sam prvi put ovdje u Gospinom polju peta.

Prvu medalju na jednom Europskom kupu osvojila je u kadetskoj konkurenciji u Zagrebu. Bila je druga.

- Potom sam imala ozljedu lakta, i koljena te su dvije sezone propale.

Sad zbog nje 'propadaju' na tatamiju drugi. Treća neki dan na juniorskom Europskom kupu u Sarajevu, te sad treća na Europskom seniorskom kupu u Dubrovniku zbog čega nije skidala osmijeh s lica, ni medalju oko vrata, koju joj je uručila Klara Mitrović.

FOTO
Pobjedničko postolje, s lijeva na desno: srebrna Patricija Brolih, zlatna Karla Prodan te brončana Petrunjela Pavić

19. travanj 2024 23:26