StoryEditorOCM
OstaloMEĐUNARODNI JUDO TURNIR U GOSPINOM POLJU

EUROPSKI SENIORSKI KUP Iva Oberan peta, Hrvatskoj srebro i bronca, Francuska uzela 5 od 7 zlata!

Piše i snimio: Tonči Vlašić
7. travnja 2018. - 20:03

Nije uspjela Iva Oberan. Članica Župe dubrovačke izgubila je na kraju borbu za broncu u kategoriji do 57 kilograma te s dvije pobjede i dva poraza zauzela peto mjesto na četvrtom izdanju Europskog seniorskog judo kupa u Dubrovniku. U odluci, tko će na pobjedničko postolje, najnižu stepenicu, bolja je bila Margaux Silvestri, reprezentativka Francuske.

Hrvatska je prvi dan zaključila s dvije medalje, srebrom i broncom. Srebro je osvojila Tena Šikić, koja je u finalu kategorije do 57 kilograma poražena od Automne Pavia, francuske reprezentativke, osvajačice bronce na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine. Broncu je uzela Lucija Babić u kategoriji do 63 kilograma pobijedivši Teu Tintor iz Srbije, dok je, kao i Oberan, borbu za broncu izgubila i Sara Matijević u kategoriji do 48 kilograma. Bolje je bila Alessia Ritieni, reprezentativka Italije.

Francuska je najuspješnija država prvog dana. Osvojila je čak 12 medalja, 5 od 7 zlatnih medalja koliko se dijelilo prvog dana, te jedno srebro i šest bronci. Po jedno zlato otišlo je u Srbiju i Švicarsku. Devet država je na listi osvajača medalja. 

FOTO Pobjedničko postolje kategorije do 57 kilograma (s lijeva: Tena Šikić, zatim tri francuske reprezentativke, zlato je osvojila Automne Pavia, osvajačica olimpijske bronce)

24. travanj 2024 17:00