StoryEditorOCM
OstaloMEĐUNARODNI JUDO TURNIR U GOSPINOM POLJU

EUROPSKI SENIORSKI JUDO KUP Iva Oberan se bori za broncu, Hrvatska osigurala prvu medalju!

Piše i snimio: Tonči Vlašić
7. travnja 2018. - 20:02

Iva Oberan, članica Župe dubrovačke, borit će se za broncu u kategoriji do 57 kilograma. Protivnica je Margaux Silvestri, reprezentativka Francuske. Oberan je dobila prvo Finkinju Katri Kakko, a nakon toga izgubila od Francuskinje Amelie Guihur. U repasažu, borbi koja je vodila u borbu za broncu, Iva je bacila reprezentativku Belgije, Evelien Delbaen.

Hrvatska već ima jednu medalju. Tena Šikić je u finalu kategorije do 57 kilograma. Hoće li ona biti zlatna ili srebrna, doznat ćemo u finalnom bloku, koji počinje nakon svečanog otvaranja turnira u 16 sati. U finalu je čeka Automne Pavia, francuska reprezentativka, osvajačica bronce na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine.

Od Hrvatica za broncu će se osim Oberan boriti još Sara Matijević u kategoriji do 48 kilograma (protivnica Alessia Ritieni, reprezentativka Italije) te Lucija Babić u kategoriji do 63 kilograma (protivnica Tea Tintor iz Srbije).

Jedan komplet medalja već zna vlasnike. U kategoriji do 52 kilograma judašica Francuska je uzela zlato (Stephanie Gerno)  i srebro (Cecile Herate), a Švicarska broncu (Tamara Silva).

Osim Ive Oberan prvog dana Europskog seniorskog kupa u Dubrovniku na tatami Sportske dvorane u Gospinom polju izašla su još dva predstavnika klubova Dubrovačko-neretvanske županije, i to obojica u kategoriji do 73 kilograma: Davor Obrvan, član Judo kluba Dubrovnik poražen je u kvalifikacijama od Švicarca Tima Allemanna, a potom u repasažu od Francuza Thomasa Vanackera, dok je Adrian Puljić (Župa dubrovačka) izgubio od Švicarca Severina Luethija.

Sedam kategorija
Prvog dana turnira na kojem nastupaju natjecatelji iz 21 europske države, na tatamiju su judašice u kategorijama do 48, do 52, do 57 te do 63 kilograma te judaši u kategorijama do 60, do 66 te do 73 kilograma. U 16 sati je svečano otvaranje Europskog seniorskog judo kupa, a nakon toga počinje finalni blok. 

20. travanj 2024 10:42