StoryEditorOCM
OstaloMEĐUNARODNI JUDO TURNIR U GOSPINOM POLJU

POČEO EUROPSKI SENIORSKI JUDO KUP Tko će se prvog dana uspeti na pobjedničko postolje?

Piše i snimio: Tonči Vlašić
7. travnja 2018. - 17:38

Točno u 11 sati počele su prve borbe na četvrtom izdanju Europskog seniorskog judo kupa, koji se održava u Gospinom polju ovog vikenda, 7. i 8. travnja, a koji je okupio natjecatelje iz 21 europske države. 

Prvog dana turnira na tatamiju su judašice u kategorijama do 48, do 52, do 57 te do 63 kilograma te judaši u kategorijama do 60, do 66 te do 73 kilograma. U 16 sati je svečano otvaranje Europskog seniorskog judo kupa, a nakon toga počinje finalni blok. 

Podsjetnik, u petak navečer su zaključene prijave te održan ždrijeb. Francuska je najbrojnija reprezentacija četvrtog izdanja Europskog seniorskog judo kupa, koji se u subotu i nedjelju, 7. i 8 travnja, održava u Dubrovniku, u Sportskoj dvorani u Gospinom polju. Boje Francuske branit će 32 judoke, četiri manje ima domaćin, Hrvatska. Srbija je stigla sa 14 judoka, Finska s 12, Crna Gora i Ukrajina s po 9… Uz šest spomenutih država, koje su najbrojnije, došli su i natjecatelji iz Albanije, Austrije, Belgije, Bosne i Hercegovine, Velike Britanije, Njemačke, Mađarske, Italije, Monaka, Norveške, Poljske, Rusije, Slovenije, Švicarske i Švedske.

20. travanj 2024 11:09