StoryEditorOCM
OstaloDOIGRAVANJE ZA STOLNOTENISKOG PRVAKA HRVATSKE

OPET PJESMA U GOSPINOM POLJU 'Pituri' nakon tri i pol sata igre u finalu, Japec: 'StaRR je s dva Kineza veliki favorit, ali nema predaje!'

Piše i snimio: Tonči Vlašić
7. travnja 2018. - 00:53

Tri i pol sata trajao je drugi polufinalni ogled doigravanja za prvaka Hrvatske između Libertas Marinkolora i Vodovod Osijeka. Domaćin se borio za pobjedu koja ga vodi u finale, a Vodovod Osijek je tražio pobjedu za ostanak u igri za finale budući su prije tri dana u Osijeku 'Pituri' aktualni prvaci, slavili sa 4:1.

U maloj dvorani u Gospinom polju, koja je opet bila dupkom puna, domaći navijači su prvo pljeskali Tomislavu Japecu, koji je s 3:0 slavio protiv Dragana Kneževića te donio početnu prednost Libertas Marinkoloru. Potvrdio kako je u odličnoj formi u zadnje vrijeme. Potom je najbolji gost Vjekoslav Zovko izjednačio. Dobio je s 3:1 Nevena Juzbašića. U idućem Ivan Juzbašić je gubio 1:0 i 2:1 u setovima od Maria Baneka. U petom odlučujućem setu 13:11 za Ivana Juzbašića.

- Nakon te pobjede očekivao sam kako će biti lakše, ali izgubili smo potom par. Prvi put ove sezone. Taktički nije bilo dobro. Da je bilo 3:1, sve bi bilo lakše – rekao je Japec, koji je u paru s Ivanom Juzbašićem dobio svih 18 partija u ligaškom dijelu sezone te u prvoj utakmici polufinala u Osijeku. Nakon tog neočekivanog poraza, 3:2 za par gostiju (11:7, 8:11, 7:11, 12:10, 11:9), Japec je ostao za stolom te Zovko, koji je u paru s Kneževićem uspio što nije nitko ove sezone.

- Da, težak meč, teška situacija jer je Zovko njihov najbolji igrač. Znao sam da ako izgubim taj meč, da smo tad u teškoj situaciji – otkriva Japec o čemu je razmišljao nakon poraza u paru, a prije ogleda sa Zovkom. Prvi reket gostiju dobio je prvi set s 11:9. Iduća dva Japec. Četvrti opet Zovko. U petom, odlučujućem, 11:6 za 'Pitura'.

- Uspio sam se smiriti nakon izgubljenog para, te u tim odlučujućim trenucima, u petom setu. Nakon što sam dobio Zovka, Ivan je bio sjajan protiv Kneževića. Očekivano smo slavili. Očekivano je bilo tvrdo. Malo smo sami sebi zakomplicirali s porazom u paru, ali na kraju naša zaslužena pobjeda, te zaslužen plasman u finale – naglasio je Japec.

U dva koraka finale je izborio i varaždinski StaRR. Dakle, čeka nas repriza prošlogodišnjeg finala. Isti suparnici. Nada se Japec kako će na kraju biti i repriza rezultata. Prva utakmica finala igra se u utorak, 17. travnja u Varaždinu. Druga utakmica je tri dana poslije, u petak, 20. travnja u Gospinom polju gdje će se igrati i eventualna treća utakmica finala, majstorica, i to u nedjelju, 22. travnja.

- StaRR je dobio Pulu sa 4:1 u Varaždinu nakon što je u Puli bio bolji sa 4:0. Jedan Kinez je sad igrao, drugi ne, ali očekujemo da će protiv nas igrati obojica. StaRR je s njima veliki favorit, ali mi se nećemo predati. Dugo nije bilo tako jake ekipe u Hrvatskoj kakav je StaRR sa Zeng Jiu i Tan Ruiwu. Međutim, igramo dobro. Trebat će i malo sreće. Zatim, na njima je imperativ, a ne na nama. Plus, tu su naši navijači. Kad su oni uz nas, odmah je lakše. Oni su naš vjetar u leđa. Ponavljam, SttaRR je veliki favorit, ali se mi nećemo predati! – zaključio je Japec. 

'Pituri' se kandidirali za Final four Kupa Hrvatske!
Libertas Marinkolor je prošle sezone osvojio duplu krunu, po prvi put naslov prvaka Hrvatske te postao pobjednik prvog izdanja Kupa Hrvatske. Dubrovački klub se kandidirao za domaćina završnog turnira Kupa Hrvatske.

19. travanj 2024 14:51