StoryEditorOCM
OstaloBOĆANJE

HRVATSKA JUNIORSKA LIGA Bronca za selekciju Boćarskog saveza Dubrovačko-neretvanske županije!

5. travnja 2018. - 22:09

Selekcija Boćarskog saveza Dubrovačko-neretvanske županije osvojila je treće mjesto u Hrvatskoj juniorskoj ligi. Sa završnog turnira lige, koji se igrao u Rijeci, vraća se s brončanom medaljom. Uspjeh je izborila pod vodstvom Markice Dodiga i Luka Hendića igrajući u sastavu: Stijepo Batinić, Luka Gašpar, Marko Batinić, Jakša Kristović, Mate Čorluka, Dario Dujmović, Mato Šundrica, Matko Pendo, Vjeko Haićman i Antonio Šabadin.

U četvrtfinalu, prvog dana završnog turnira, bila je bolja od Boćarskog centra Buzet sa 14:8. Drugog dana, prije podne, poražena je u polufinalu od Vargona s 20:2, da bi a u utakmici za treće mjesto pobijedila Sveti Jakov s 13:9. Podsjetnik, selekcija Boćarskog saveza Dubrovačko-neretvanske županije, koja je bila najbolja u skupini Jug Hrvatske juniorske lige, jedina je iz svoje skupine prošla u polufinale. U tri preostala susreta slavili su sastavi Sjeverne skupine, i to je Vargon s 13:9 bio bolji od Komiže, Pazin je s 18:4 dobio Boćarski savez Splitsko-dalmatinske županije, dok je Sveti Jakov s 12:10 savladao Boćarski savez Šibensko-kninske županije. 

- Nismo imali sreće u ždrijebu. Suparnik u polufinalu nam je bio Vargon. Kad je bilo jasno kako ne možemo iznenaditi, odlučili smo sačuvati snagu za utakmicu za treće mjesto. Nakon prve četiri discipline vodili smo sa 6:2, nakon 'guma' 9:5. Dobili smo dvije discipline na kraju za veliki uspjeh. Čestitke svima – istaknuo je Luko Hendić.

19. travanj 2024 04:35