StoryEditorOCM
OstaloTRADICIONALNA SVEČANOST DUBROVAČKOG SAVEZA ŠPORTOVA

PLJESAK BAJRU SARIĆU Ivana Šutalo, Luka Lončar, Vjekoslav Kobešćak, košarkašice Raguse i vaterpolisti Jug CO laureati za 2017.

Piše PSD.
28. ožujka 2018. - 00:00

Ivana Šutalo i Luka Lončar, judašica Dubrovnika odnosno vaterpolist Jug CO, najuspješniji su sportaši Dubrovnika u 2017. u tradicionalnom izboru Dubrovačkog saveza športova, krovne sportske organizacije grada Dubrovnika. Nagradu za trenera godine ponio je Vjekoslav Kobešćak, trener vaterpolista Jug Croatia osiguranja, najbolje momčadi, dok su košarkašice Raguse najuspješnija ženska ekipa.

Najveće priznanje DSŠ-a, Nagradu za životno djelo dobio je Bajro Sarić, predsjednik Šahovskog kluba Dubrovnik.

Lončar je s Jug CO osvojio naslov prvaka i Kup Hrvatske, te Regionalnu ligu, a s reprezentacijom naslov svjetskog prvaka. Uz to je izabran u najbolju sedmorku prvenstva (najbolji centar). Bio je jedini Jugaš u najboljoj momčadi SP-a, a u izboru za najboljeg vaterpolistu Hrvatske u 2017. (glasali Frano Vićan, Samir Barač, Zdeslav Vrdoljak, Miho Bošković, Teo Đogaš, Igor Hinić i Ratko Rudić) zauzeo je drugo mjesto iza Sandra Sukna. Šutalo je seniorska prvakinja Hrvatske te osvajačica bronce na Europskom seniorskom ekipnom prvenstvu u Budimpešti. Košarkašice Raguse su bile treće u prvenstvu Hrvatske.

Kao i svake godine, tako i ove, Dubrovački savez športova je nagradio sve mlade dubrovačke sportaše, koji su protekle godine trijumfirali u prvenstvu i(li) Kupu, kao i sve one sportaše, u bilo kojoj uzrasnoj kategoriji, koji su osvajali medalje na velikim međunarodnim natjecanjima. 

Svečanost je održana se u Hotelu Valamar Lacroma resort. Nazočili su joj čelnici grada Dubrovnika i Županije. 

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU DUBROVAČKOG VJESNIKA

19. travanj 2024 17:20