StoryEditorOCM
OstaloSTOLNI TENIS

HEP SUPER LIGA Naplatili dug, i to s kamatama

27. ožujka 2018. - 13:30

Vodovod Osijek je jedini uspio ove sezone dobiti Libertas Marinkolor u HEP Hrvatskoj Super ligi. Bilo je to 2. prosinca 2017. u Osijeku u pretposljednjem, 8. kolu prvog dijela ligaškog dijela sezone. Bilo je 4:3 za Vodovod Osijek. Gotovo četiri mjeseca poslije - uzvratio je Libertas Marnkolor. Dobio je osiječki sastav sa 4:1. Opet je bilo zanimljivo u ogledu 'Pitura' i Vodovod Osijeka. 

Vjekoslav Zovko je dobio Nevena Juzbašića te su gosti izjednačili na 1:1. Prehodno je Tomislav Japec bio bolji i uvjerljiv protiv Tomislava Markotića. Potom je Mario Banek vodio s 2:1 u setovima protiv Ivana Juzbašića, koji je u iduća dva seta prepustio reketu Vodovod Osijeka samo sedam poena. Isto je bilo u meču između Tomislava Japeca i Vjekoslava Zovka. Japec je nakon 1:2 u setovima bio još 'gori' od Ivana Juzbašića. U četvrtom setu je suparniku prepustio pet poena, a u odlučujućem, petom setu, samo jedan!

Libertas Marinkolor je kolo prije kraja ligaškog dijela potvrdio prvo mjesto, a Vodovod Osijek je unatoč porazu u Gospinom polju također mogao slaviti jer su mu na ruku išli drugi rezultati. Kolo prije kraja ima zacimentirano mjesto među četiri najbolja te će po prvi put zaigrati u doigravanju za prvaka Hrvatske. Koji će biti na kraju, treći ili četvrti, odlučit će posljednje kolo. Pula, koja je trenutno treća, ima pobjedu više i 4:1 iz prvog dijela protiv Vodovod Osijeka uoči gostovanja u Osijeku. Varaždinski StaRR u doigravanje ulazi s drugog mjesta. Tko bude četvrti, taj će biti suparnik Libertas Marinkoloru, branitelju naslova, u polufinalu doigravanja za prvaka.

Još Slavonski Brod, a nakon toga doigravanje
1. Libertas Marinkolor 16 pobjeda/1 poraz, 2. StaRR Varaždin 14/3, 3. Pula 12/5, 4. Vodovod Osijek 11/6, 5. Dugo Selo 9/8, 6. GSTK Zagreb 8/9, 7. Obrtnička škola Slavonski Brod 8/9, 8. Split 4/13, 9. IGEA Željezničar Varaždin 3/14, 10. Podravka Koprivnica 0/17.

U posljednjem, 18. kolu, Libertas Marinkolor je gost Obrtničke škole, koja je u 16. kolu dobila StaRR kod kuće sa 4:2. Naravno, StaRR nije igrao u najjačem sastavu. Nije bilo niti jednog Kineza, ni Jia Zenga, ni Ruiwu Tana, a zbog kojih je, ako nastupe u doigravanju za prvaka, StaRR, a ne Libertas Marinkolor, u ulozi favorita.

20. travanj 2024 14:16