Sport Ostalo

BADMINTON

HRVATSKI KUP Barbara Janičić od zlata i srebra

BADMINTON

Badmintonski klub Aedimu osvojio je dvije medalje na turniru 2. kola Hrvatskog kupa za mlađe kadete (do 13 godina), kadete (do 15 godina) i mlađe juniore (do 17 godine), koji je održan u dvorani Osnovne škole Župa Dubrovačka, a na kojem su nastupila 63 natjecatelja iz devet klubova iz Zagreba, Velike Gorice, Čakovca, Koprivnice, Novske, Makarske te Dubrovnika.

- Nastupili smo s 19 natjecatelja pod vodstvom trenera Ratka Galjera i Vlaha Čerjana – stoji u izvješću Badmintonskog kluba Aedium za kojeg je medalje osvajala Barbara Janičić, i to je u uzrastu mlađih juniora. Bila je druga u pojedinačnoj te najbolja u konkurenciji mješovitih parova.

U konkurenciji 13 natjecateljica Barbara je do finala ostvarila dvije pobjede. U finalu je bila bolja prva nositeljica Ira Misir iz Velike Gorice. U mješovitim parovima Barbara je igrajući s Bornom Vadljom iz Čakovca nanizala tri pobjede te osvojila zlato u konkurenciji 11 parova. U mlađim uzrastima boje dubrovačkog kluba branile su još: Leona Milković, koja je bila deseta pojedinačno i deveta u mješovitim parovima, te Dora Šurković (13. pojedinačno i 7. u mješovitim parovima).

- Kod kadeta treba istaknuti četvrto mjesto koje su u konkurenciji mješovitih parova osvojili Marko Janičić i Nika Matana. U pojedinačnom konkurencijama kod kadeta Marko je zauzeo 11. mjesto., dok je kod kadetkinja Nika Matana 7., Nika Masle 10., Noa Selmani 13., a 19. Vita Car. Kod mlađih kadetkinja u pojedinačnoj konkurenciji gdje je nastupilo ukupno 15 igračica, odlične rezultate su ostvarile Lana Korać koja je osvojila četvrto mjesto, te Lučia Galjer na 5. i Petra Šilje na 6. mjestu. Još su nastupile Karla Iva Vuletić koja je osvojila 11., Lea Burazor 12., Romea Milković 13. i Erika Konjuh 15. mjesto. Kod mlađih kadeta u pojedinačnoj konkurenciji vrijedi istaknuti nastup Davora Makivića koji je bio blizu osvajanja brončane medalje, u meču za treće mjesto je izgubio od Mihaela Pjatakova iz Koprivnice i tako na kraju osvojio 4. mjesto. U istoj konkurenciji Patrik Karamatić je osvojio 9., Patrik Konjuh 10., te Niko Šumić 12. mjesto. Ukupno je nastupilo 12 igrača. U mješovitim parovima kod mlađih kadeta par Karamatić / Korać je 5., par Makivić / Šilje 6., par Konjuh / Galjer 9. i par Šumić / Milković 11. mjesto – isiče u svom izvješću s natjecanja dubrovački klub.

Naslovnica Ostalo

Najčitanije

Najnovije