Sport Ostalo

BADMINTON

HRVATSKI KUP Barbara Janičić od zlata i srebra

BADMINTON

Badmintonski klub Aedimu osvojio je dvije medalje na turniru 2. kola Hrvatskog kupa za mlađe kadete (do 13 godina), kadete (do 15 godina) i mlađe juniore (do 17 godine), koji je održan u dvorani Osnovne škole Župa Dubrovačka, a na kojem su nastupila 63 natjecatelja iz devet klubova iz Zagreba, Velike Gorice, Čakovca, Koprivnice, Novske, Makarske te Dubrovnika.

- Nastupili smo s 19 natjecatelja pod vodstvom trenera Ratka Galjera i Vlaha Čerjana – stoji u izvješću Badmintonskog kluba Aedium za kojeg je medalje osvajala Barbara Janičić, i to je u uzrastu mlađih juniora. Bila je druga u pojedinačnoj te najbolja u konkurenciji mješovitih parova.

U konkurenciji 13 natjecateljica Barbara je do finala ostvarila dvije pobjede. U finalu je bila bolja prva nositeljica Ira Misir iz Velike Gorice. U mješovitim parovima Barbara je igrajući s Bornom Vadljom iz Čakovca nanizala tri pobjede te osvojila zlato u konkurenciji 11 parova. U mlađim uzrastima boje dubrovačkog kluba branile su još: Leona Milković, koja je bila deseta pojedinačno i deveta u mješovitim parovima, te Dora Šurković (13. pojedinačno i 7. u mješovitim parovima).

- Kod kadeta treba istaknuti četvrto mjesto koje su u konkurenciji mješovitih parova osvojili Marko Janičić i Nika Matana. U pojedinačnom konkurencijama kod kadeta Marko je zauzeo 11. mjesto., dok je kod kadetkinja Nika Matana 7., Nika Masle 10., Noa Selmani 13., a 19. Vita Car. Kod mlađih kadetkinja u pojedinačnoj konkurenciji gdje je nastupilo ukupno 15 igračica, odlične rezultate su ostvarile Lana Korać koja je osvojila četvrto mjesto, te Lučia Galjer na 5. i Petra Šilje na 6. mjestu. Još su nastupile Karla Iva Vuletić koja je osvojila 11., Lea Burazor 12., Romea Milković 13. i Erika Konjuh 15. mjesto. Kod mlađih kadeta u pojedinačnoj konkurenciji vrijedi istaknuti nastup Davora Makivića koji je bio blizu osvajanja brončane medalje, u meču za treće mjesto je izgubio od Mihaela Pjatakova iz Koprivnice i tako na kraju osvojio 4. mjesto. U istoj konkurenciji Patrik Karamatić je osvojio 9., Patrik Konjuh 10., te Niko Šumić 12. mjesto. Ukupno je nastupilo 12 igrača. U mješovitim parovima kod mlađih kadeta par Karamatić / Korać je 5., par Makivić / Šilje 6., par Konjuh / Galjer 9. i par Šumić / Milković 11. mjesto – isiče u svom izvješću s natjecanja dubrovački klub.

Naslovnica Ostalo

Najčitanije

Najnovije

Dio Šumeta danas bez vode

Dio Šumeta danas bez vode
Zbog radova na vodoopskrbnoj mreži 24. siječnja bez vode će biti zapadni dio sela Šumet u vremenu od 9.00 do 13....
Dio Šumeta danas bez vode